UManresa presenta la concentració en dos edificis dels estudis d’Educació i Empresa al Saló de l’Ensenyament
El campus Manresa de la UVic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) serà a partir de demà, 16 de març, i fins diumenge, 20 de març, al Saló de l’Ensenyament. La fira, que torna a la presencialitat després de dos anys de virtualitat a causa de la pandèmia, servirà per donar a conèixer les noves apostes del campus universitari manresà, que a partir del curs que ve concentrarà en dos edificis diferenciats els estudis d’Educació i els d’Empresa. Altres novetats que presenta UManresa al Saló són un nou cicle formatiu de Comerç Internacional al Campus Professional i un nou Màster Universitari en Salut i Comunitat.
Edificis especialitzats
La Facultat de Ciències Socials de Manresa estrenarà el proper curs dos nous equipaments que ordenaran la docència especialitzada dels àmbits de l’Educació i del món de l’Empresa. Amb aquests dos nous equipaments es vol donar visibilitat als estudis d’aquests dos àmbits.
En el cas dels estudis d’Educació, tota l’activitat es concentrarà al nou edifici FUB4-UEducació, de 2.300 m², que aglutinarà tots els estudis i projectes dedicats a aquest àmbit de coneixement. Serà l’edifici on es formaran les persones que estudiïn el grau en Mestre d’Educació Infantil, el CFGS en Educació Infantil, el màster en Neuroeducació i la formació permanent del professorat. A més a més, també hi haurà espais per a l’activitat del grup de recerca en Neurociència, Experimentació i Aprenentatge, una nova escola bressol, i el laboratori de ciència per a la primera infància Lab 0_6, que s’ampliarà per atendre nens i nenes de fins a 8 anys.
Per altra banda, l’edifici FUB2-UEmpresa passarà a concentrar tota l’activitat docent, de recerca i de serveis especialitzats en economia i empresa. Aquesta concentració d’usos coincidirà amb un reenfocament del grau en Administració i Direcció d’Empreses (ADE), que incorpora una participació més activa del teixit empresarial en el disseny de l’experiència d’aprenentatge de l’alumnat.
Novetats a Ciències de la Salut
Pel que fa als estudis de la Facultat de Ciències de la Salut, el curs que ve s’hi consolidarà el tercer grup de tardes per al grau en Infermeria, que va posar en marxa el curs passat per donar resposta a l’alta demanda en aquests estudis. També s’avançarà en la implantació del grau semipresencial en Podologia, que inicia el segon curs en aquesta modalitat.
Una altra novetat de la Facultat de Ciències de la Salut és el nou màster universitari en Salut i Comunitat, que atendrà les necessitats formatives dels diferents agents que intervenen en processos comunitaris relacionats amb la salut, qualitat de vida i benestar de les poblacions.
Tres nous màsters propis i un nou CFGS
Pel que fa a la formació continuada, el Centre Internacional de Formació Contínua del campus Manresa oferirà tres nous màsters propis en l’àmbit de la salut: el d’Ortopodologia Aplicada; el de Teràpia d’Infusió i Accessos Vasculars, i el d’Ecografia Ginecològica, Obstètrica i Mamària. Durant el curs 2022-2023 també s’estrenarà el postgrau en Uroginecologia per a Llevadores. En el camp de la gestió empresarial, el Campus Manresa ha reformulat el seu programa d’Executive MBA, amb nous continguts, metodologies i professorat, amb un enfocament internacional que inclou estades opcionals a Israel i Argentina.
Finalment, el Campus Professional UManresa ampliarà la seva oferta d’estudis d’FP superior amb un nou CFGS en Comerç Internacional, que se sumarà al d’Administració i Finances, en l’àmbit d’empresa. Ambdós cicles s’incorporaran a la dinàmica de cooperació entre universitat i empresa que s’ha dissenyat per al nou espai FUB2-UEmpresa. D’altra banda, el Campus Professional UManresa posarà en marxa una oferta formativa d’especialització en l’àmbit de la digitalització i l’ús de les TIC per al disseny de peces dentals fixes i removibles adreçat a les persones que hagin superat el CFGS en Pròtesis Dentals. Aquests nous estudis van en la línia dels màsters de formació professional que preveu la nova llei d’FP.