UManresa clou la setena edició del programa FUB+GRAN
104 persones majors de 55 anys han participat durant el curs acadèmic 2018-2019 en la setena edició del programa FUB+GRAN, una iniciativa per fomentar l’aprenentatge al llarg de tota la vida de persones majors de 55 anys. Aquest dimecres s’ha fet la cloenda del programa, amb el lliurament de diplomes a tots els participants. L’acte ha comptat amb la presència de la vicerectora del Campus UManresa, Sílvia Mas, de la directora del Centre Internacional de Formació Contínua del Campus Manresa, Concepció Vilaseca, de la coordinadora del programa, Sílvia Mampel, i del divulgador científic, Marc Boada, que ha fet la lliçó de comiat d’aquesta promoció del programa.
UManresa va posar en marxa aquest programa fa set anys amb la voluntat de convertir la universitat en un agent de divulgació del coneixement a tots els col·lectius que formen la societat, també a les persones grans. A diferència d’altres programes similars o aules d’extensió universitària, FUB+GRAN té com a peculiaritat la implicació directa dels estudiants en el disseny de les activitats que es programen d’un any per a l’altre.
Un programa caracteritzat per la diversitat de continguts
Dels 104 participants del programa, 24 s’hi ha incorporat per primera vegada durant aquest curs i la resta són persones que han decidit continuar apostant per l’aprenentatge seguint diferents itineraris formatius, en funció dels seus interessos. Com a novetat, aquest curs s’han ofert itineraris sobre economia circular, dones filòsofes i científiques i la cultura japonesa. Dels nous itineraris, precisament el del cultura japonesa és el que ha generat més interès, amb una trentena de participants. Dels itineraris que es repetien d’altres edicions, el que ha aglutinat més estudiants ha estat el d’història de Catalunya dedicat al període que va del 20N al 1-O. També s’han ofert itineraris de psicologia i neurociència aplicada, d’història de l’art des del barroc fins a les avantguardes, de poder i ètica als mitjans de comunicació, d’immersió al cinema, d’història de la ciència a través dels seus objectes i d’astronomia.
A banda dels itineraris, els estudiants del programa participen en tot un seguit d’activitats paral·leles, com la coral, amb una quarantena de cantaires, o un cine fòrum, que ha aplegat 35 persones. Pel que fa a sortides de grup, se n’han fet al campament republicà de la Guerra Civil de Pujalt, a Canet de Mar i a la Jornada interuniversitària Sènior a Vic que es va dedicar a la bioètica.