Introducció a la cultura del vi: quin és el cicle de la vinya, què és la verema, quin és el procés d'elaboració dels diferents vins i com es fa un tast. Al llarg de les diferents sessions es faran tastos de diferents tipus de vins, tant de la comarca com del país o internacionals.
Imagen
Enologia I
Informació general
Adreçat a
Modalitat
Durada
Calendari
Horaris
Lloc
Carretera de Igualada C37Z, km 91
08241 Manresa
Acreditació
Preu
Programa
26/09/2024. Verema 2024. Classe pràctica d'anàlisi i tast de raïm. Recollir-lo, entrar-lo, derrapar-lo, seleccionar-lo i processar-lo per aprendre de primera mà i en primera persona què és la verema, així com la tecnologia aplicada al celler.
03/10/2024. Vinificació i elaboració de blancs. Es descriuran les etapes essencials per elaborar vins blancs, així com les seves variacions per donar les vinificacions mes importants del món.
10/12/2024. Vinificació i elaboració de rosats i negres. Es decriuran les etapes essencials per elaborar vins negres i rosats així com els diferents materials de criança que hi trobem, com el roure, l'acàcia o el formigó.
17/10/2024. Vinificació i elaboració de generosos i escumosos. Coneixerem les tècniques per produir vins dolços, encapçalats així com les diferents tècniques de elaboració d'escumosos del món.
24/10/2024. Introducció a la viticultura. Conèixer el cicle de la vinya, els diferents sòls, i les tasques més importants anuals és vital per obtenir una matèria primera de qualitat.
31/10/2024. Introducció al tast. Amb aquesta sessió es pretén fer una introducció als mecanismes de tast, seguint unes pautes que ens portin a interioritzar l’acció de tastar, amb la finalitat d’obtenir la màxima informació possible de cada copa.
07/11/2024. L'Enoturisme com a model de negoci. Per què l'enoturisme és una línia de negoci diferent dins de l'empresa i quins beneficis pot aportar al celler a nivell màrqueting i venda final de producte. Per què l'enoturisme és un canal tan fort de promoció de destinació turística.
14/11/2024. Tast de vins nacionals. En aquesta sessió coneixerem les principals regions productores de vi del país.
21/11/2024. Tast de vins internacionals. Aquí saltem una mica més enllà i anem a conèixer les principals regions productores del planeta, els seus estils i tendències.
Professorat
Carles Muray
Enòleg del celler Heretat Oller del Mas i Celler Bellaserra. Graduat en Enologia per la Universitat Rovira i Virgili.
Miquel Palau
Enòleg del celler Abadal. Diplomat en Enologia per la Universitat Rovira i Virgili.
Josep Pelegrín
Coordinador de la Diplomatura de Sommeilleria de l'Escola d’Hosteleria de la Joviat. Millor Sommeiller de Catalunya 2014 i 2015 i Mejor Sumiller de España 2016
Gemma Muray
Graduada en Turisme per la Universitat de Barcelona, professora de l'Escola d'Enoturisme de Catalunya. Sòcia fundadora de l’empresa Caram Caram.