Vés al contingut

Notícies

Imagen

Alumnat de l'Escola de Postgrau d'UManresa del curs 23-24

L’Escola de Postgrau d’UManresa acomiada les 2.000 persones que s’han especialitzat en màsters, postgraus i formació de curta durada

L’Escola de Postgrau d’UManresa ha celebrat aquest dijous, 10 de juliol, l’acte de postgraduació, un acte que té com a principal objectiu reconèixer l’esforç d’especialització i l’aposta per l’actualització que han fet les persones que han seguit algun dels programes de formació continuada de la Universitat. Enguany, han estat 2.041 les persones que han participat en activitats formatives de màster i postgrau i en cursos de curta durada. L’acte de postgraduació ha aplegat unes 300 persones, entre les quals hi havia un centenar d’alumnes, docents, acompanyants i personal de la Universitat.

Enguany, l’Escola de Postgrau ha impartit 164 programes formatius. D’aquests, 3 són màsters oficials universitaris i 18 són màsters i postgraus propis. A aquestes xifres cal sumar-hi 68 cursos de curta durada, mig centenar de formacions fetes a mida i una trentena de formacions d’acreditació. Del total, destaquen les formacions d’especialització en l’àmbit de la salut, tot i que aquest ha estat un curs d’impuls de l’oferta de formació continuada adreçada al sector empresarial, que ha iniciat un nou enfocament per adaptar-se a les necessitats de les empreses i que ha tingut molt bona resposta per part d’aquestes. Això s’ha traduït en un increment d’alumnes del 61% en relació amb el curs anterior.

L’acte de cloenda dels programes del curs 2023-2024 ha comptat amb la intervenció de Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, Laboratori d’Alimentació Responsable i Centre d’Investigació en Cuina amb Rigor Científic. Massanés ha impartit la lliçó de comiat titulada "Innovació, tecnologia, salut i... bona teca?”. En la seva intervenció, Massanés ha destacat el valor de la proximitat i la importància de recuperar hàbits que hem perdut a conseqüència de l’ús intensiu de les pantalles en la nostra vida. Pantalles a les quals dediquem una mitjana de 6 hores diàries, “que han fet que deixem de mirar el paisatge quan viatgem per estar pendents d’un navegador” i que ens prenen temps per dedicar a coses com cuinar i anar a comprar. Massanés va lamentar que s’estigui abandonant la dieta mediterrània, que la ciència ha demostrat que és la millor per a la salut de les persones. Per això va cloure la seva intervenció fent una crida a recuperar aquests hàbits per gaudir de més salut.

Una aposta per l’excel·lència

L’acte va incloure les intervencions d’alguns coordinadors de programes formatius. El del Màster Universitari del Sistema Musculoesquelètic, Rémi Gontié, va voler reconèixer els aprenentatges assolits durant la formació. Aprenentatges que han anat en ambdues direccions, dels docents als estudiants i a l’inrevés. Gontié va esperonar els alumnes a dur a la pràctica aquests coneixements. “Sabeu més del que us penseu”, els va dir. En nom de l’alumnat, Alba Larumbe va parlar de la intensitat de la formació, de l’enriquiment que això els ha aportat i de l’inici d’un procés d’aprenentatge que ha de continuar.

Va cloure l’acte la directora de Desenvolupament Corporatiu, Carlota Riera. En la seva intervenció va voler posar de relleu la persecució de l’excel·lència que marca el treball tant de l’Escola de Postgrau d’UManresa com de les persones que la trien per formar-se i especialitzar-se. Als nous titulats, Riera els va demanar que continuïn en aquest camí d’excel·lència que la portin allà on vagin i que aprofitin tant els coneixements com els valors que els ha aportat aquesta etapa formativa.

Adaptació dels programes a les necessitats de l’alumnat

Una de les apostes que ha fet l’Escola de Postgrau d’UManresa per aquest curs ha estat l’aposta per una oferta formativa basada en la semipresencialitat, complementada amb sessions presencials de molt valor. Això també ha contribuït a augmentar l’alumnat internacional, que actualment, en el cas de les formacions de l’àmbit de la salut, representa el 8% del total. Els programes que atrauen més estudiants internacionals són els de cirurgia podològica, teràpia d’infusió, motricitat orofacial i ecografia.

En l’àmbit d’empresa, també s’ha fet una aposta per incorporar la intel·ligència artificial a tots els programes per millorar i personalitzar l’experiència formativa de l’alumnat.

Un altre dels trets que han marcat l’oferta d’aquest curs ha estat la voluntat de teixir aliances amb altres institucions i entitats per aportar expertesa a les formacions. Això, en el cas de l’Escola de Postgrau en Salut, s’ha concretat en tres programes nous: un postgrau en Fisioteràpia Comunitària, que s’ha impartit conjuntament amb l’Escola de Postgrau de la UVic, un postgrau en Salut Mental Comunitària, impulsat amb Althaia i amb la Càtedra de Salut Mental de la UVic-UCC, i un postgrau en Trastorns del Comportament Alimentari en Pediatria, que s’ha organitzat amb l’entitat portuguesa EPAP. Pel que fa a l’Escola de Postgrau en Empresa, aquesta col·laboració s’ha traduït en un postgrau en Transformació Digital que s’ha impartit conjuntament amb EADA.

Novetats per al curs 2024-2025

La trajectòria i el prestigi de l’Escola de Postgrau en Salut d’UManresa s’ha constatat un any més quan s’han obert les inscripcions als programes per al curs 24-25. A hores d’ara, les places estan esgotades o pràcticament esgotades en formacions com el Màster d’Emergències Extrahospitalàries, el d’Infermeria d’Anestèsia, Reanimació i Terapèutica del Dolor, el d’Ecografia Ginecològica, Obstètrica i Mamària, el de Motricitat Orofacial i el de Teràpia d’Infusió.

Pel que fa a les novetats que s’han incorporat al catàleg de l’Escola de Postgrau en Salut per al proper curs hi ha un postgrau en Fisioteràpia del Crani, que impartiran docents experts del Grau en Fisioteràpia de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa, i un títol d’Expert de Lideratge en Valors per a les organitzacions de salut i socials que ha estat dissenyat per la Càtedra de Lideratge en Valors.

De la seva banda, l’Escola de Postgrau en Empresa incorpora un postgrau en Direcció de Projectes i un postgrau en Comercial i Vendes, impartits, tots dos, amb EADA i l’Escola de Postgrau de la UVic. També s’està treballant en un postgrau en Culinary Arts que s’impartirà conjuntament amb Joviat.

 

Acte de postgraducació 2024

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna pregunta, nosaltres tenim la resposta

Contacte