Vés al contingut

Notícies

Imagen

Entrevistes de la Fira Borsa de Treball

La Fira Borsa de Treball d’empresa del Campus Professional posa en contacte 60 estudiants i una vintena d’empreses

El Campus Professional UManresa ha celebrat avui divendres la segona edició de la Fira Borsa de Treball adreçada a l’estudiantat dels CFGS d’empresa: Comerç Internacional i Administració i Finances. La Fira ha servit per posar en contacte la seixantena d’estudiants d’aquests dos cicles amb una vintena d’empreses que enguany han ofert 21 llocs per a les estades de pràctiques de l’alumnat. L’esdeveniment s’ha aprofitat per oferir una conferència adreçada als representants de les empreses que formen part del programa Prèmium dels estudis d’Empresa. Conferència que, en aquesta ocasió, ha anat a càrrec de dues de les directives de l’empresa Oli Migjorn, que han aprofitat per explicar l’estudi clínic que verifica les propietats saludables de l’oli d’oliva verge extra de la varietat Corbella. 

Estades de pràctiques compactades

Després de la prova pilot que es va realitzar el curs passat, l’estudiantat que s’incorpori als llocs de treball per al qual hagi estat seleccionat, farà l’estada de pràctiques a les empreses de manera compactada. A través d’aquest programa FP Dual Intensiva s’aconsegueix que l’estudiantat faci una immersió en un entorn real i durant un període suficientment llarg per poder fer-se càrrec i completar projectes relacionats amb la feina que haurà de fer dins de les empreses. Aquest període es concentra entre els mesos de juny i desembre. 

El currículum dels CFGS d'Empresa d'UManresa inclou la realització de pràctiques obligatòries. En el cas de l'alumnat que s'acull a la formació dual, les hores de pràctiques van de les 900 a les 1.100 i exclouen l'estudiant de fer un projecte de fi d'estudis. A més, es tracta de pràctiques remunerades. Les persones que decideixen estudiar el CFGS de manera convencional també han de fer una estada de pràctiques, però de 416 hores, que no són remunerades i que inclouen la realització d'un projecte de final de CFGS que es realitza a segon curs.

De les 45 persones que estudien actualment aquests dos cicles al Campus Professional, el 89% s’han acollit a la modalitat de FP Dual Intensiva. 

Estudiantat especialitzat que pot aportar valor a les empreses

L’estudiantat que ha participat en la ronda d’entrevistes de la Fira Borsa ha pogut escollir entre diverses empreses de sectors molt diversos que ofereixen una àmplia oferta d’oportunitats professionals.

Per la seva part, a través de la Fira, les empreses poden incorporar talent especialitzat format en un campus professional vinculat a la Universitat. Els alumnes del CFGS d’Administració i Finances aporten coneixements sòlids en comptabilitat, finances, gestió i fiscalitat, i poden ocupar funcions clau en departaments financers. Els estudiants de Comerç Internacional contribueixen amb una visió global i capacitat per gestionar operacions comercials, logística, compres i vendes, normativa duanera o contractes internacionals.

Les entrevistes han estat també una oportunitat perquè els alumnes posin a prova les seves habilitats en un procés de selecció real.

Oli Migjorn, un exemple que combina emprenedoria femenina, salut i compromís amb el territori 

La Fira Borsa de treball s’ha obert amb la conferència que han ofert Maria Àngels Rial Vila i Aïna Llaudó López titulada "Què ens diu la ciència sobre els beneficis de l'oli d'oliva Migjorn". La xerrada d’aquestes dues directives de l’empresa cardonina ha estat un bon exemple d’alguns dels valors que promouen els estudis d’UManresa entre el seu alumnat d’empresa, com poden ser l’emprenedoria, la innovació i el compromís amb el territori.

Durant la seva intervenció, Rial i Llaudó han donat a conèixer els resultats d’un estudi clínic sobre les propietats saludables de l’oli d’oiva verge extra de la varietat Corbella que produeix l’empresa cardonina. Aquest estudi, realitzat per l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i per la Universitat de Barcelona (UB), amb la col·laboració de l’Hospital Clínic, valida el potencial nutricèutic d’aquest oli, elaborat amb un procés productiu específic que en reforça les propietats saludables i en maximitza els compostos que tenen efectes beneficiosos en la salut. 

Les conclusions de l’estudi clínic, fet amb persones voluntàries sanes d’entre 18 i 35 anys, han mostrat resultats molt positius després d’un mes. L’estudi, que va seguir un disseny rigorós i va incloure anàlisis biològiques, mesures corporals, de pressió arterial i d’activitat física, així com proves dietètiques, cognitives i neuroimatges per ressonància magnètica funcional (RMF), ha confirmat una reducció mitjana de 2 cm al voltant de la cintura en comparació amb el grup de control. També es va observar una millora en la distribució del greix corporal, considerada més saludable, i una activació significativa a la zona del cervell responsable del processament visual, concretament a l’escorça visual primària (V1), dins de la xarxa occipital.

Durant la seva intervenció, l’empresària Maria Àngels Rial ha posat l’accent en la necessitat de diferenciar-se en un mercat com el de l’oli i, en general, en el món de l’empresa. “Per triomfar, has de ser diferent, no pots ser com tothom”, ha afirmat. En el cas d’Oli Migjorn, els elements diferencials són, segons ha explicat Aïna Lladó, la localització de les oliveres a 600 metres sobre el nivell del mar, la recuperació de la varietat autòctona Corbella, l’ús d’energies renovables en tot el procés, un procés assessorat i controlat per professionals i experts com l’IRTA i la innovació per obtenir un producte d’alt nivell gastronòmic que ha obtingut diferents reconeixements internacionals. 

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna pregunta, nosaltres tenim la resposta

Contacte