Vés al contingut

Notícies

Imagen

Representats del CETIM i d'UManresa - FUB davant la furgoneta tecnològica del Lab

El CETIM augmenta la col·laboració amb UManresa per contribuir a la recerca sobre l’aprenentatge científic al Lab 0_6

El Col·legi d’Enginyers, Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de la Catalunya Central (CETIM) i la Fundació Universitària del Bages - UManresa han ampliat el conveni de col·laboració que van signar l’any 2012 amb una addenda que permetrà a la Universitat finançar la instal·lació d’equips audiovisuals al Lab 0_6 per fer recerca sobre l’aprenentatge científic dels infants. L’aportació econòmica del CETIM constituirà un recurs essencial per desenvolupar el projecte IMPACT_LAB, una iniciativa de recerca finançada dins de la convocatòria Proyectos de Generación de Conocimiento 2022 del Ministerio de Ciencia e Innovación a través de la Agencia Estatal de Investigació i  els fons FEDER. Aquest projecte, que es desenvoluparà en els propers tres anys, servirà per conèixer quin és l’impacte dels  espais de ciència de lliure elecció i avaluar si les accions educatives que s’hi desenvolupen tenen influència en l’equitat de gènere. 

L’aportació econòmica del CETIM, que se suma a una aportació feta també per l’empresa ICLIberia, servirà per adquirir i instal·lar un sistema de gravació tant d’imatge com de so per visionar el comportament i la interacció dels infants amb les propostes del Lab 0_6. Fins ara, les sales d’observació no disposaven d’aquesta tecnologia, de manera que l’observació s’ha de fer de manera presencial i in situ. Tenir la possibilitat de revisionar i escoltar a posteriori la intervenció dels nens i nenes serà una eina bàsica per a aquest projecte de recerca.  

IMPACT-LAB és un projecte de la línia  “Espais de ciències i inclusivitat en la construcció del coneixement” del Grup de Recerca en Construcció del Coneixement de la UVic-Universitat Central de Catalunya. 

La signatura de l’acord ha anat a càrrec del director general de la Fundació Universitària del Bages, Antoni Llobet Mercadé, i del degà del CETIM, Jordi Valiente Prat.  

Una col·laboració que ve de lluny per promoure les vocacions tecnològiques 

El primer conveni de col·laboració entre UManresa i el CETIM data de l’any 2012. Va ser l’any 2022 quan aquest acord es va ampliar amb la voluntat d’impulsar, de manera conjunta, les vocacions tecnològiques entre els infants. Des de llavors, el CETIM finança dues iniciatives en aquesta línia que desenvolupa el Lab d’UManresa. D’una banda, la furgoneta tecnològica TECNO-LAB, que acosta propostes relacionades amb l’enginyeria i la tecnologia a infants d’escoles d’arreu de Catalunya. El curs passat, les propostes van arribar a prop de 2.500 nens i nenes de 35 centres educatius.  

L’ampliació del conveni va suposar també la posada en marxa del Premi La Tecnologia i els Infants, del qual enguany se n’ha convocat la segona edició. L’objectiu d’aquest premi és incentivar l’enginyeria i la tecnologia a les escoles. El Premi s’atorgarà a una proposta elaborada per mestres que contribueixi a millorar el coneixement científico-tecnològic d’infants entre els 6 i els 12 anys.  

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna pregunta, nosaltres tenim la resposta

Contacte