UManresa i el CETIM portaran propostes educatives relacionades amb l’enginyeria i la tecnologia a les escoles
El Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de la Catalunya Central (CETIM) i UManresa – Fundació Universitària del Bages han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de fer créixer l’interès dels infants per la tecnologia. L’acord estableix que el CETIM farà una aportació econòmica a la Universitat per crear propostes educatives lligades a l’enginyeria i la tecnologia i per acostar-les als infants del segon cicle d’infantil i (dels 3 als 6 anys).
El conveni preveu que sigui una furgoneta identificada amb la imatge tant del CETIM com del Lab 0_6 d’UManresa la que es desplaci al centre. Les activitats aniran a càrrec d’una mestra d’UManresa i comptaran amb la col·laboració dels docents al centre on es desplaci. Totes les propostes tindran relació amb l’enginyeria o la tecnologia, seran suggeridores, estimulants i promouran l’acció autònoma i la iniciativa personal dels infants. Aquest vehicle entrarà en funcionament el proper mes de febrer.
A banda de la furgoneta itinerant amb propostes de ciència i tecnologia, el CETIM s’ha implicat també en la creació d’un premi anual que reconeixerà propostes elaborades per docents que promoguin l’acostament de la tecnologia a l’etapa de primària de la Catalunya Central. El premi L’Enginyeria i els Infants s’ha convocat recentment per primera vegada i els equips docents interessats en participar-hi s’hi han d’inscriure abans del 23 de desembre. El veredicte es donarà a conèixer en un acte que es farà el 20 de maig i que també inclourà el lliurament del Premi La Ciència i els Infants.
L’experiència prèvia del Lab sobre rodes
La furgoneta que durà propostes de tecnologia i enginyeria als centres no serà la primera de les experiències de ciència ambulant que impulsen els estudis d’Educació Infantil i el Lab 0_6 d’UManresa. El maig del 2017 es va posar en marxa una prova pilot, el Lab sobre rodes, per acostar propostes d’educació científica a les escoles bressol, els centres amb més dificultats per traslladar-se a les instal·lacions del Lab 0_6 a causa de l’edat dels infants. L’èxit de la prova pilot en va consolidar el funcionament i des de llavors ha arribat a 26.286 infants de 604 centres educatius de l’etapa de 0 a 3 anys..