Chloé Delacour estudia quart curs del grau en Fisioteràpia a la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa. És una de les persones que ha aprofitat l'oportunitat d'anar fora del país per realitzar el Pràcticum IV. Després d'acabar-lo, parlem amb ella de la seva experiència, que considera que li ha aportat un enriquiment personal, humà i professional.
- Per què decideixes fer pràctiques internacionals i on les has fet?
Vaig decidir realitzar pràctiques internacionals a França, el meu país d'origen, perquè volia fer-les en un centre molt innovador i avançat en tècniques de fisioteràpia neurològica: el CMPR de Pionsat, a la regió d'Alvèrnia. Es tracta d'un centre de rehabilitació especialitzat en neurologia. A més, aquesta experiència m'ha permès enriquir el meu currículum amb una vivència internacional.
- En què ha consistit l'experiència? Quina era la teva funció al CMPR?
Les meves tasques principals van ser les pròpies d’un fisioterapeuta: atenció i tractament de pacients, supervisió i acompanyament durant les sessions, valoració inicial, intermèdia i d'alta, rehabilitació de la marxa i ús d'eines d'alta tecnologia, com la realitat virtual, com a complement del tractament en fisioteràpia. També vaig participar en projectes multidisciplinaris per preparar la reintegració dels pacients a la seva vida quotidiana.
Imagen
- Què has après durant les pràctiques internacionals?
Vaig aprendre molt tant a nivell humà com tècnic. Vaig tenir l'oportunitat d’utilitzar i provar màquines de rehabilitació d'última generació i d'aprendre noves tècniques, com el PNR, que van ser del tot noves per a mi. A més, vaig compartir l'experiència amb un equip multidisciplinari i vaig guanyar molta confiança en les meves habilitats com a fisioterapeuta.
- Com ha estat la teva adaptació a un entorn desconegut?
Al principi, l'adaptació no va ser fàcil, ja que Pionsat és una zona rural força aïllada. Estava lluny del meu entorn habitual, però amb el temps vaig conèixer moltes persones gràcies a les associacions locals i al suport dels meus companys.
- Què és el millor i el pitjor de les pràctiques internacionals?
El millor de les pràctiques va ser l'ambient de treball. Vaig compartir experiències amb companys de diferents països (Espanya, Portugal, França), cosa que va ser molt enriquidora. La confiança mútua a l'equip em va permetre superar reptes i guanyar confiança en les meves habilitats. El més difícil va ser la diferència entre els programes universitaris d'Espanya i França, ja que s’esperava que tingués coneixements que no havia adquirit en la meva formació a Espanya. Això em va obligar a adaptar-me, investigar i treballar de valent.
Imagen
- Globalment, com valores aquesta experiència?
Ha estat una experiència molt enriquidora, tant a nivell professional com personal. M'enduc amistats, més confiança en les meves competències pràctiques i un aprenentatge molt positiu en fisioteràpia.
- Per què recomanaries a algú que aprofiti aquesta oportunitat?
Recomano aquesta experiència perquè és molt enriquidora en tots els aspectes. Les diferències en les pràctiques entre els dos països m’han aportat més coneixements. Vaig descobrir un nou lloc i vaig viure una experiència meravellosa durant aquests dos mesos que m’han ajudat a créixer com a persona i com a professional.
Afegeix un nou comentari