Una seixantena d’infants posen a prova les propostes que opten als premis La Ciència i els Infants i l’Enginyeria i els Infants
Una seixantena de nens i nenes de 13 escoles van poder jugar i posar a prova les propostes d’experimentació i ciència que opten a una nova edició del premi La Ciència i els Infants i a la primera convocatòria del premi L’Enginyeria i els Infants. Els infants que van estrenar i jugar amb les propostes són escolars dels 13 centres que s’han presentat als premis: 9 al premi La Ciència i els Infants i 4 al premi L’Enginyeria i els Infants. La presentació de les propostes es va fer en el decurs d’una matinal a les instal·lacions del Lab 0-6 de l’edifici FUB4 de la Universitat. El jurat que decidirà a qui s’atorguen els premis en aquesta edició va assistir a aquesta matinal i va poder veure com els infants interactuaven amb les propostes, a més de parlar amb els equips docents i mestres que les han elaborat.
En la cinquena edició del Premi La Ciència i els Infants hi han participat nou centres de les comarques del Bages, el Solsonès, Osona i el Vallès Occidental. A la primera edició del Premi l’Enginyeria i els Infants hi participen quatre centres de les comarques del Vallès Occidental, Osona i l’Anoia.
El jurat que va assistir a la presentació de les propostes del Premi La Ciència i els Infants està format per la coordinadora del Grau en Mestre d’Educació Infantil d’UManresa, Loli Vázquez, la mestre del lab 0_6 i de l’escola Puigberenguer de Manresa, Anna Hinojo, Marcos Herrero, enginyer d’ICL, i Krishna Sivillà, responsable de la Infosèquia i dels serveis educatius del Centre de l’Aigua de Can Font. En el cas del Premi L’Enginyeria i els Infants, el jurat l’integren Gabriel Lemkow, coordinador de recerca del Grau en Mestre d’Educació Infantil d’UManresa, la mestra del Lab 0_6, Mar Lázaro, el gerent de CETIM, Josep Maria Macià, i Daniel Calvo en representació de la Junta de govern del CETIM. El veredicte del premi es farà públic el dia 6 de juny.
El Premi l’Enginyeria i els Infants és resultat de l’acord entre UManresa i el Col·legi d’Enginyers Graduats i d’Enginyers Tècnics Industrials de la Catalunya Central (CETIM). El premi reconeixerà una proposta elaborada per mestres de centres educatius de la Catalunya Central que contribueixi a millorar el coneixement científico-tecnològic d’infants entre els 6 i els 12 anys. En el cas del Premi La Ciència i els Infant, que es convoca amb la col·laboració d’ICL Iberia, el Parc de la Sèquia i el Consell Comarcal del Bages, l’objectiu és dinamitzar l’educació científica a les aules d’infants fins als sis anys i, com en el cas del nou premi, millorar la qualitat de l’educació en l’àmbit de la ciència.
Les escoles i centres que han participat en ambdues convocatòries han rebut assessorament en la creació de la proposta. Una proposta que cada centre acaba incorporant com a material per a l’escola. Tots dos premis tenen una dotació de 600 euros per a la proposta guanyadora, de 400 per a un segon premi i de 200 per al tercer. La dotació s’ha de destinar a la compra de material educatiu de l’àmbit científic i tecnològic per a les escoles.