UManresa serà present a la quarta Nit de la Recerca amb la investigació de Rafel Donat sobre lesions del lligament encreuat anterior
Manresa acollirà el dia 26 de setembre una nova edició de la Nit de la Recerca, un esdeveniment que s’emmarca dins la Nit Europea de la Recerca amb l’objectiu de fer divulgació de projectes científics d’interès general. La jornada, titulada "Amb la recerca fem ciutat", es durà a terme al Pati de l’Escorxador, a UManresa, i comptarà amb diverses intervencions d’investigadors i investigadores del territori.
UManresa hi serà representada pel professor del Grau en Fisioteràpia d’UManresa, Rafel Donat. Donat hi presentarà la ponència "Els fenotips clínics en les lesions del lligament encreuat anterior. Perspectiva biopsicosocial de gestió del risc en prevenció primària i del pronòstic en la rehabilitació", que aborda l'increment de lesions del lligament encreuat anterior entre poblacions d’atletes amateurs i recreatius. Donat presentarà un estudi que s’està duent a terme a la Universitat, en col·laboració amb institucions com Althaia i la Fundació Ramón Cugat, per desenvolupar protocols de prevenció i rehabilitació basats en els fenotips clínics de cada grup de risc. L’objectiu del projecte és millorar la detecció del risc i optimitzar els processos de rehabilitació.
La Nit de la Recerca començarà a les 19 h amb una conferència sobre intel·ligència artificial a càrrec d’Andrea Aler Tubella, professora de la UPC Manresa. A continuació, es realitzaran sis microxerrades sobre investigacions dels àmbits de la salut, la tecnologia i la sostenibilitat.
L’esdeveniment és gratuït però requereix inscripció prèvia.
La Nit de la Recerca a Manresa és un acte organitzat per l’Ajuntament de Manresa i diverses entitats: la UPC Manresa, el campus Manresa de la UVic-UCC, Althaia, Sant Andreu Salut, l’ICS Catalunya Central i Eurecat.
La Nit Europea de la Recerca és un esdeveniment simultani que se celebra a més de 300 ciutats europees, amb l’objectiu d’apropar la ciència a la societat i divulgar el valor de la recerca científica.