Les connexions centren la setena edició del projecte AMIC per acostar l’art als centres educatius
La setena edició del projecte AMIC (Art, Mestres i Creació) es dedicarà a les connexions. AMIC és un projecte que promou la Taula d’Arts Visuals de la Catalunya Central amb la col·laboració del Centre d'Art Contemporani i Sostenibilitat El Forn de la Calç (Cacis), del Servei Educatiu del Bages i el grau en Mestre d’Educació Infantil de la Facultat de Ciències Socials de Manresa de la UVic-UCC. L’objectiu d’AMiC és acostar diferents disciplines artístiques i llenguatges contemporanis a mestres i estudiants, de manera que el llenguatge audiovisual contemporani sigui una eina de treball de diferents àrees del currículum i amb la finalitat d’ampliar l’horitzó d’experiències i coneixements més enllà de la simple experiència estètica.
En aquesta ocasió, i tenint en compte les circumstàncies derivades de la pandèmia, els organitzadors han escollit les connexions com a tema central. La intenció és que es posi en valor aquest concepte en un moment en el qual han sorgit noves formes de connexió i desconnexió i de maneres de relacionar-se per fer front a les crisis que afecten la societat, tant la de la CoViD-19 com la climàtica. Els organitzadors entenen que aquest concepte permet treballar connexions entre objectes i fenòmens; entre paraules, lletres, numeracions, sons...; entre persones, grups o comunitats; entre llocs (global, local, migracions, turisme, canvi climàtic); entre personatges; entre éssers vius; o entre cultures. La inspiració creativa a l’entorn de les connexions també pot sorgir del binomi virtual o físic o de les connexions comunicatives en comunitat per fer front a situacions complexes o nous reptes.
L’artista escollida per fer l’acompanyament de les activitats durant el curs 2020-2021 és Irma Marco (València, 1981), que donarà eines de treball al professorat. Marco és artista, investigadora i docent i els seus treballs posen en relació continguts que ja existeixen amb altres que són de nova creació.