La directora de Desenvolupament Corporatiu d’UManresa, Carlota Riera, parla de simulació al Foro de Innovación para el Aprendizaje y el Desarrollo
UManresa ha tornat a ser present al Foro de Innovación para el Aprendizaje y el Desarrollo (FIAD) que se celebra en format online des del 7 fins al 9 de juny amb el lema “El valor de l’aprenentatge en l’economia del coneixement”. La directora de Desenvolupament Corporatiu de la institució universitària, Carlota Riera Claret, hi ha participat impartint un workshop titulat “La simulació, més enllà d’una metodologia d’aprenentatge”. En la seva intervenció, Riera s’ha referit a la metodologia de la simulació pròpia del Centre d’Innovació en Simulació de Manresa (CISARC) per a l’aprenentatge i l’avaluació de competències, però també com a eina de diagnòstic d’elements clau de la cultura corporativa per guanyar en qualitat, disminució d’errors i treballar la maduresa, la cohesió d’equips i la cultura organitzativa. Un altre dels temes que ha tractat Riera en la seva presentació ha estat com es pot aplicar la metodologia de la simulació en l’evolució d’un producte d’impacte tant en l’àmbit de la salut com en el social. Finalment Riera ha fet un repàs a la trajectòria d’UManresa en l’ús de la simulació, una metodologia transversal a tots els estudis que s’imparteixen a la Universitat, que compta amb un Centre d’Innovació en Simulació i que va pionera en l’organització d’un Màster Universitari especialitzat en aquesta metodologia.
A més de Carlota Riera, en aquesta edició del FIAD hi participa també Òscar Dalmau, coordinador de projectes amb Sud Amèrica d'UManresa. Dalmau hi intervé com a gerent d’Unió Consorci Formació juntament amb José Luís Alonso, professor de la Universitat de Mondragon, per parlar de “Learnability i desenvolupament d’hàbits d’aprenentatge en els equips”.
Aquesta no és la primera vegada que persones vinculades a UManresa participen en aquest fòrum internacional. La participació al FIAD s’emmarca en les accions d'internacionalització de la Universitat, especialment pel que fa a col·laboracions i accions amb països llatinoamericans.
El FIAD, que es desenvolupa totalment en format virtual, és un punt de trobada de diferents actors de l'ecosistema de l'aprenentatge en les organitzacions amb l'objectiu que comparteixin experiències i facin networking. Està previst que hi participin uns 1.800 professionals de 30 països.