Vés al contingut

Notícies

Imagen

Guillem Jabardo durant la defensa de la seva tesi doctoral

Excel·lent cum laude per a la tesi del docent del grau en Fisioteràpia, Guillem Jabardo

L'Escola de Doctorat de la UVic-UCC ha comunicat la qualificació d'excel·lent amb menció "cum laude" per a la tesi del professor del grau en Fisioteràpia de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa, Guillem Jabardo. Jabardo va defensar la tesi el passat divendres, 3 de febrer, a UManresa.  

La tesi es titula “Co-creació d’un programa socioecològic en atenció primària per millorar l’adherència a l’activitat física en persones que conviuen amb diabetis tipus 2” i ha estat dirigida pel també docent d’UManresa, Dr. Rafel Donat-Roca i per la Dra. Judit Bort-Roig, docent del campus Vic de la UVic-UCC.

La tesi doctoral de Jabardo parteix de la necessitat de millorar l'adherència als programes d'activitat física adreçats a les persones que pateixen diabetis tipus 2, una de les malalties crònico-degeneratives que causen més morts, problemes de salut i despesa econòmica en les societats occidentals. Tot i que l’activitat física és una de les pedres angulars en la prevenció, el control i el tractament d’aquesta malaltia, s'evidencia que existeix un problema d’adherència. La tesi defensa que els serveis d’atenció primària són una de les peces més importants per revertir aquesta situació per la influència que poden exercir en aquestes persones, però molts professionals de la salut se senten desbordats, sense eines, ni temps ni coneixements per poder millorar l’adherència a l’activitat física d'aquestes persones. Fins ara, la literatura científica s’ha centrat en diverses tipologies d’activitats per oferir solucions als professionals sanitaris de l’atenció primària, però centrant-se en els resultats fisiològics/metabòlics dels participants i obviant les dificultats socials i culturals o preferències a l'hora de realitzar activitat física. En aquest context, l’objectiu de la tesi posa l'accent en l'enfocament sociecològic del canvi de comportament en l'atenció primària per aconseguir aquesta adherència i per reduir l'abandonament a mig i llarg termini dels programes d'activitat física entre persones que pateixen diabetis tipus 2. 
  

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna pregunta, nosaltres tenim la resposta

Contacte