Vés al contingut

Factors personals en l’adquisició d’un idioma: claus per a l'èxit en l'aprenentatge lingüístic

Imagen

Classe de l'Escola d'Idiomes d'UManresa
22/07/2024

Aprendre una llengua estrangera és una de les habilitats més complexes d'adquirir en un context formal. Dominar un segon idioma és un repte comú que la majoria de la població afronta amb entusiasme i perseverança.

Els cursos d'idiomes juguen un paper fonamental en la millora de les nostres competències lingüístiques; però hi ha factors personals que poden marcar la diferència entre l'èxit i el fracàs. Com va dir Henry Ford: “Tant si creus que pots com si creus que no pots, tens tota la raó”. A continuació, destaquem alguns d'aquests factors clau:

Implicació i responsabilitat del propi aprenentatge: No podem deixar tota la responsabilitat en mans dels docents. Com a estudiants, és essencial adoptar un paper actiu, buscant les estratègies que millor s'adaptin a les nostres necessitats, analitzant els punts forts i febles, i proposant noves maneres d'aprendre tant al professor com als companys.

Autenticitat: Aprendre un idioma implica expressar la realitat que percebem. Per això, és important intentar utilitzar la llengua estrangera per descriure i expressar tot allò que fem, veiem o pensem. Això no només ens ajuda a adonar-nos de les coses que ja sabem dir, sinó que també ens fa conscients de les mancances, permetent-nos corregir-les de manera proactiva.

Comprensió en lloc de traducció: La traducció pot ser útil, però utilitzada en excés pot frenar l'aprenentatge. En lloc de traduir-ho tot, és millor centrar-se en el context i en la comprensió global del llenguatge. Això es pot aplicar tant a l'aula com quan llegim un llibre, mirem una pel·lícula o escoltem una cançó en l'idioma que aprenem.

Escoltar, escoltar i escoltar: Escoltar és crucial en l'aprenentatge d'un idioma, però sovint ens concentrem només en la comprensió del significat. És important escoltar també la gramàtica, la pronunciació, la intenció i el context. Aquests matisos són essencials per assolir un domini complet de la llengua.

Amb l'avenç de la intel·ligència artificial, avui dia disposem d'eines que poden complementar el nostre aprenentatge. Aplicacions de reconeixement de veu, traductors automàtics i plataformes d'aprenentatge adaptatiu poden ajudar-nos a perfeccionar les nostres habilitats lingüístiques d'una manera més personalitzada i eficaç.

Descobreix l'oferta de cursos d'idiomes per al curs 2024-2025 a UManresa: anglès, francès, italià, alemany, rus, japonès i xinès. Consulta els cursos disponibles i no perdis l'oportunitat d'enriquir el teu futur amb noves llengües i cultures. A UManresa, estem compromesos amb el teu èxit acadèmic i professional.

Afegeix un nou comentari

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte