Vés al contingut

Notícies

Imagen

UManresa porta vuit activitats i acull la jornada inaugural de Fes-te salut, la fira per a joves de la Catalunya Central

Manresa serà els dies 25 i 26 d’abril l’epicentre de la salut i benestar juvenil amb motiu de Fes-te Salut, la primera fira de salut per a joves de la Catalunya Central que aplegarà més de 1.700 nois i noies de centres de secundària. Aquesta iniciativa pionera vol apropar recursos, informació i experiències a adolescents i joves a través d’activitats pràctiques, espectacles, tallers, xerrades i moltes propostes interactives, totes elles obertes i gratuïtes. Així mateix, Fes-te Salut també vol ser un espai de trobada i col·laboració entre les diferents entitats i associacions que treballen per a les persones joves dins el territori de la Catalunya Central. La implicació d’UManresa en l’organització es traduirà en vuit propostes d’activitats per a joves en relació amb la salut. A més, UManresa acollirà la jornada inaugural, en la qual es presentaran els resultats del projecte DESKCohort, una investigació sobre els hàbits de salut juvenil al territori liderada pel grup de recerca epi4Health (UAB, UOC i UVic-UCC).

Fes-te salut començarà el dia 24 d’abril, a les 18 h, amb la presentació dels resultats del projecte de recerca DESKCohort. La presentació anirà a càrrec de dues investigadores del grup de recerca epi4health, Gemma Drou i Marina Bosque Prous. La jornada inclourà també una taula rodona sobre el consum d’alcohol entre persones joves amb representants d’entitats i institucions que treballen en aquest àmbit. 

Una fira pensada per viure la salut en primera persona

Els dies centrals de la fira, el 25 i 26 d’abril, el Palau Firal de Manresa es convertirà en un gran espai d’exploració, reflexió i acció al voltant de la salut dels joves. El matí del divendres 25 estarà destinat a grups escolars, amb més de 1.700 joves des de tercer d’ESO fins a cicles formatius confirmats, mentre que la tarda del divendres i el dissabte al matí estarà obert a tot el públic: joves, col·lectius juvenils, famílies i professionals.

L’objectiu de la proposta és acostar-los eines, recursos i experiències disponibles en el territori per afavorir hàbits saludables i benestar integral. Per aconseguir-ho, les entitats del territori que ofereixen serveis i atenció a joves (incloent-hi entitats del tercer sector, institucions públiques, entitats privades i grups de recerca) han proposat i lideren més de 70 propostes d’activitats dinàmiques, immersives, participatives i basades en l’evidència científica. D’aquestes 70 propostes, 8 són activitats organitzades per UManresa. 

Cinc espais, cinc maneres de cuidar la salut

L’espai i les activitats de Fes-te Salut s’estructuren en cinc espais temàtics que aborden diferents dimensions de la salut juvenil. El primer, Connexió – Salut i treball en equip pretén fomentar el creixement personal i els vincles. UManresa hi presenta dues propostes: el joc Inequity per reflexionar sobre com les desigualtats socials incideixen en la salut de les persones, i un taller de gestió emocional per a adolescents. Un segon bloc d’activitats és el d’acció – comportaments de salut sobre alimentació, activitat física i prevenció de conductes de risc. És en aquest àmbit on UManresa hi presenta més propostes: un taller d’escalfament i refredament pre i post esforç físic, un taller per desmuntar fake news des de la fisioteràpia, un altre sobre el rentat de mans, un escape room sobre sexualitat, un taller sobre la morfologia, la postura i les pressions plantars del peu i el taller “pensar és saludable”, una activitat interactiva durant la qual els participants hauran de resoldre un enigma científic. La resta de propostes s’engloben en els eixos Aire - Dinamisme i activitat física, que proposarà música, esport i moviment a l’aire lliure en un ambient lúdic i saludable, i Proximitat – El teu Centre d’Atenció Primària,  per donar a conèixer els serveis i professionals dels centres d’atenció primària per acompanyar els joves.

Sobre Fes-te Salut

Els promotors de Fes-te Salut són el grup de recerca epi4Health i la xarxa de grups de recerca Xarxa TECSAM, i compta amb la participació de la Generalitat de Catalunya, el Departament d’Educació, el Departament de Salut, el Departament de Recerca i Universitats, CatSalut, l'Ajuntament de Manresa, la Diputació de Barcelona, l’Agència de Salut Pública de la Catalunya Central, l’Agència de Salut Pública de Barcelona, l’Institut Català de la Salut (ICS) Catalunya Central, la Subdirecció General d’Addiccions, VIH, ITS i Hepatitis Víriques, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Vic-Universitat de la Catalunya Central (campus Manresa), la Universitat Oberta de Catalunya, FEDAC Berga i el Parc Sanitari Sant Joan de Déu.
 

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna pregunta, nosaltres tenim la resposta

Contacte