Vés al contingut

Notícies

Imagen

Jornada de cloenda del programa GENES_IT a UManresa

UManresa acull la cloenda de la primera edició del programa GENES_IT per promoure la innovació en biomedicina, ciències de la vida i de la salut

Les instal·lacions d’UManresa han acollit avui l’acte de cloenda del programa GENES_IT, impulsat pel Node de Dinamització i Innovació de l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT) i finançat per la Plataforma ITEMAS de l’ISCIII per fomentar i donar suport a projectes d’innovació en Biomedicina, Ciències de la Vida i de la Salut.

Un equip de personal docent i investigador d’UManresa ha participat en la jornada presentant una solució innovadora per detectar la disfàgia. Aquest equip està format per les docents de la Facultat de Ciències de la Salut Núria Oriol, Mireia Vilafranca, Antonia Puiggròs i Carme Valiente, i ha comptat amb la col·laboració de Sílvia Graell, de la Fundació Sant Andreu Salut, i amb el suport d’Elena Medarde, directora d’Innovació i Recerca del campus Manresa.

El programa GENES_IT té com a objectiu acompanyar els professionals dels centres participants del Node en les primeres fases del desenvolupament de projectes innovadors. En aquesta primera edició del programa, l’equip d’innovació del Parc Taulí, amb la complicitat dels responsables de les unitats d’innovació dels centres adscrits, ha donat suport durant tres mesos a la captació i creació d’idees innovadores a partir de la identificació de necessitats no cobertes detectades pels grups dels centres participants.

Sílvia Mas, vicerectora del campus UManresa; Lluís Blanch, coordinador de la Plataforma ITEMAS; i José Jerónimo Navas, director de l’IRIS-CC, han donat la benvinguda als assistents a la jornada, destacant l’alta participació i l’èxit del programa com a llavor per generar innovacions.

La jornada ha inclòs una taula rodona, conduïda per Eduard Soler, cap de la Unitat d’Innovació del I3PT, en la qual han participat representants dels equips implicats en els projectes per compartir la seva experiència en les diferents fases del programa.

Cinc solucions innovadores

En aquesta primera edició del programa GENES_IT s’han presentat cinc solucions innovadores, tres de les quals han sorgit d’equips de professionals de l’Institut de Recerca i Innovació en Ciències de la Vida i de la Salut a la Catalunya Central (IRIS-CC). Les propostes tenen com a finalitat ajudar a resoldre problemes relacionats amb la polimedicació, la comunicació en el moment de l’alta, la disfàgia, el seguiment dels pacients de salut mental després d’un ingrés i la prevenció del delirium. 

Les preguntes del  jurat, integrat per Carmen Gomar, directora de la Càtedra de Simulació i Seguretat del Pacient de la UVic – Universitat Central de Catalunya; Juan Manuel Barroso, cap de la Unitat de Projectes de l’IRIS-CC; i Xavier Gironès, coordinador de l’oficina tècnica de la Regió del Coneixement de la Catalunya Central, han ajudat valorar els reptes que caldrà afrontar per desenvolupar i implementar les propostes presentades pels diferents equips participants. El jurat ha destacat l’alta qualitat i nivell de les solucions innovadores presentades i ha animat els equips a implementar-les.
La jornada ha estat conduïda per Elena Medarde, directora d’Innovació i Recerca d’UManresa. L’èxit de la jornada posa de manifest el compromís de les entitats participants amb la innovació i la voluntat de continuar promovent la transferència de coneixement per millorar el benestar i la salut de la societat a través de programes com GENES_IT.

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte