5 projectes de grups emprenedors es presenten davant d’inversors del grup de Business Angels Manresa/Bages
Cinc projectes de grups emprenedors s’han presentat aquest dijous, 28 d’abril, al campus Manresa de la UVic-UCC, en el marc de la primera ronda de projectes de finançament promoguda pel grup de Business Angels Manresa/Bages (BAMB). Es tracta de cinc projectes emprenedors, vinculats al sector salut i social, amb necessitat de finançament. A l’acte hi han assistit una desena d’inversors del grup de Business Angels del territori, així com representants de la Xarxa de Business Angels de les comarques de Girona (BAGI). La convocatòria s’emmarca en el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial PECT BAGESS.
Les persones emprenedores tenien 10 minuts de temps per presentar el seu projecte als inversors. Aquest ha estat el primer contacte entre emprenedors i inversors amb l’objectiu de casar els interessos d’uns i altres per poder tirar endavant els projectes.
Els cinc projectes presentats han estat seleccionats d’entre els deu que es van presentar a la convocatòria. Després d’una primera avaluació, una comissió de persones expertes en matèria de tecnologia, empresa i innovació en els àmbits de la salut i social van fer la selecció dels projectes més madurs i avançats i amb més possibilitats de rebre el suport d’inversors. A més d’accedir als recursos dels inversors, tots aquests projectes poden optar a l’assessorament i acompanyament de persones expertes en diferents àmbits per tirar-los endavant i podran fer xarxa amb entitats del mateix sector i amb altres propostes.
Els projectes seleccionats plantegen solucions a reptes i problemàtiques en matèria de salut i social. Es tracta de projectes que fan un abordatge efectiu d’aquestes qüestions utilitzant diferents tecnologies facilitadores com la intel·ligència artificial, la sensòrica, la robòtica, la realitat virtual o les TIC.
La primera presentació de projectes als Business Angels Manresa Bages
El Grup de Business Angels Manresa/Bages, del qual la FUB-UManresa forma part, és un grup d’inversors constituït amb la voluntat d’impactar en la promoció de projectes, productes i serveis que donin resposta a reptes, problemàtiques i necessitats relacionades amb la dependència i la cronicitat. Aquest grup invertirà tant en projectes emprenedors de la iniciativa eHEALTHINKING, la plataforma d'emprenedoria centrada en el desenvolupament i acceleració de projectes tecnològics d'alt impacte en salut i social impulsada per UManresa, com en altres iniciatives que tinguin la mateixa filosofia i sensibilitat. Aquesta ha estat la seva primera ronda d’inversió.
Un projecte per millorar la qualitat de vida i per transformar econòmicament la comarca
El PECT BAGESS (Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial Big data, Anàlisi, Gestió i Estratègia en Salut i Social) va ser aprovat l’any 2021 per la Generalitat amb l’objectiu d’impulsar un clúster de salut digital i de millorar l’atenció a la dependència i la cronicitat. Liderat per l’Ajuntament de Manresa, és un projecte compartit per la Fundació Sant Andreu Salut, Fundació Althaia, el centre tecnològic Eurecat, ICS Catalunya Central / IDIAP Jordi Gol, Fundació Universitària del Bages, Fundació Ampans, el Consell Comarcal del Bages, la Unió Consorci Formació (UCF), l’Associació Catalana d’Entitat de Base Associativa (ACEBA) i la Fundació TIC Salut Social. El projecte compta amb pressupost de 2.762.752 euros i una subvenció d’1.381.376 euros, procedent de la Generalitat de Catalunya.
El projecte té com a objectius millorar la qualitat de vida i afavorir la inclusió social del col·lectiu de persones amb dependència i malalties cròniques i impulsar una transformació econòmica de la comarca centrada en la transició digital del sector salut i social tant públic com privat, que el faci més competitiu, sostenible, resilient i amb una ocupació de qualitat. La finalitat no és altra que la creació d’un ecosistema dinàmic en salut digital al Bages que, amb la col·laboració de diverses entitats del territori, i a través de la recerca i implementació de solucions digitals integrals i innovadores, generi un nou model d'atenció en salut i social més eficient i de qualitat a la comarca, i que sigui exportable a altres territoris en forma d’Agenda Compartida.