UManresa-FUB, pastissers artesans i la Fundació Alícia actualitzen les Ametlles de la Llum als gustos del segle XXI
Un producte artesà, elaborat als obradors de pastisseria de Manresa amb matèries primeres de qualitat i actualitzat als gustos del segle XXI. Així serà a partir d’ara la llaminadura característica de la festa de la Llum, les Ametlles de la Llum, que han renovat de forma conjunta els pastissers artesans de la ciutat de Manresa amb la col·laboració de la Fundació Alícia per dotar la Festa d’un dolç singular, llaminer i fàcil de compartir. Les tradicionals Ametlles de la Llum, documentades des de mitjans del segle XIX, estaven composades per una ametlla recoberta d’una capa granulada i dolça de diferents colors. En les noves ametlles es conserva l’essència del producte original (ametlla torrada) com a ànima del dolç. La cobertura deixa de ser un confit per convertir-se en un bombó d’aparença rugosa com ho eren les ametlles originals. Entre l’ametlla i la capa externa de xocolata hi ha un recobriment de gianduja, un praliné d’ametlla amb xocolata amb llet. Així el nou dolç integra tres textures d’ametlla: l’ametlla torrada a l’interior, la crema d’ametlla en el praliné i l’ametlla granulada en la cobertura.