Vés al contingut

Ets docent? T’expliquem tot el que necessites saber sobre la competència en llengües estrangeres

Imagen

01/07/2024

El Decret 91/2024, publicat pel DOGC el passat mes de maig, ha introduït importants canvis en els requisits de competència lingüística per als docents de nova incorporació en els ensenyaments obligatoris i el batxillerat. Aquest article t'explica tot el que necessites saber sobre aquests nous requisits, centrant-nos especialment en la competència en llengües estrangeres.

Requisits de competència lingüística

Segons aquest decret, els docents de nova incorporació han d'acreditar un nivell mínim de B2 en una llengua estrangera, conforme al Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües (MECR). Aquest requisit s'aplica independentment del nivell exigit per accedir a l'especialitat de llengües estrangeres, que en aquest cas és del B2 del MECR en el personal docent de primària i del C1 en el cas dels ensenyaments de secundària.

A més de la llengua estrangera, els docents de nova incorporació han d'acreditar un nivell de català equivalent al certificat de nivell superior (C2).

Importància de la competència lingüística

Un bon nivell d'idioma és essencial per garantir un ensenyament de qualitat. Un docent amb un nivell acreditat de B2 en una llengua estrangera no només compleix amb els requisits legals, sinó que també aporta diversos beneficis:

  • Millora de la qualitat educativa: Els alumnes reben un ensenyament més ric i diversificat, especialment en matèries que requereixen competències multilingües.
  • Desenvolupament professional: Els docents amb un nivell acreditat tenen més oportunitats de creixement professional, accés a programes d'intercanvi i col·laboracions internacionals.
  • Foment del plurilingüisme: Els docents esdevenen models de referència per als alumnes, promovent el plurilingüisme i la interculturalitat dins i fora de l'aula.

Suport i formació

Per facilitar l'acreditació d'aquests nivells, és essencial buscar suport en institucions formatives especialitzades. A l’Escola d’Idiomes d’UManresa, podràs fer cursos d'idiomes en anglès, altres llengües estrangeres, català i castellà, sigui quin sigui el teu nivell. Però, a més a més, també podràs acreditar el nivell d’anglès, ja que som un centre examinador de l'Oxford Test of English.

L'Oxford Test of English és un examen oficial d'anglès reconegut a nivell internacional que avalua les quatre habilitats lingüístiques principals: comprensió auditiva, expressió oral, comprensió lectora i expressió escrita.

Així doncs, l’entrada en vigor d’aquest decret representa un canvi significatiu en els requisits de formació dels nous docents. Acreditar un nivell B2 en una llengua estrangera no només és un requisit legal, sinó una oportunitat per millorar la competència professional i l'educació de qualitat a Catalunya.

Afegeix un nou comentari

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte