CFGS d'Educació Infantil

Orientat a ciència i experimentació

El Cicle Formatiu de Grau Superior d’Educació Infantil forma educadors a partir de la creació d’un espai de descoberta i de coneixement, amb un aprenentatge vivencial i significatiu.

 

Els ajudem a créixer com a persones i com a professionals, tot fomentant-los el pensament crític i l’interès per avançar i innovar en el món de l’educació.

 

 

PRÀCTIQUES ESPECÍFIQUES EN ESPAIS DE CIÈNCIA

 

El campus UManresa disposa d’un espai de ciència per a infants de 0 a 6 anys, el Lab 0-6, i la seva versió itinerant, el Lab sobre rodes. Tots dos recursos són una manera d’apropar, qualitativament, la ciència als infants.

 

L'alumnat del CFGS d'Educació Infantil té accés a través de diferents assignatures a aquests  espais. Suposa un plus per a la seva formació pràctica ja que els aporta experiència i un aprenentatge significatiu i vivencial.

cicle educació infantil
contacta ara
Infants i ciència

 

INNOVACIÓ A TRAVÉS DE LA CIÈNCIA

 

El CFGS en Educació Infantil d’UManresa fa una atenció especial al pensament científic, tot promovent actituds i habilitats d’observació i experimentació en els seus alumnes. Són les mateixes actituds i habilitats que, en el seu futur com a educadors, els han de permetre ajudar els infants a fer-se preguntes i a buscar-ne les respostes.

 

L’existència d’un grup de recerca universitari a UManresa sobre experimentació i ciència a la primera infància contribueix a donar solidesa i projecció a la formació que els alumnes del cicle reben en aquest àmbit.

 

 

PRÀCTIQUES EN CENTRES DE QUALITAT

 

Les pràctiques són un component essencial de la formació dels tècnics superiors en educació infantil ja que són l’ocasió per donar concreció i sentit a tot el que aprenen a l’aula.

 

El Campus Professional UManresa gestiona de manera molt acurada els convenis de pràctiques seleccionant aquells centres educatius que poden donar continuïtat a la línia innovadora i pedagògicament avançada que caracteritza la seva proposta formativa.

Què fa diferent el CFGS d’Educació Infantil – ciència i experimentació?

L’experiència del laboratori d’experimentació per a infants de 0 a 6 anys, Lab 0_6, proporciona als estudiants una mirada pràctica i vivencial sobre la didàctica de la ciència.
Beques pròpies UManresa
Innovem en educació a través de la introducció de la ciència a les primeres edats.
Utilitzem la metodologia de la Simulació per adquirir uns aprenentatges el més vivencials possibles.
Pràctiques en centres referents en innovació pedagògica.
Vinculació directa al grau universitari de Mestre en Educació Infantil d’UManresa, amb reconeixement de crèdits.

Com són els estudiants d’Educació Infantil?

Amb capacitat de treball en equip
Responsables
Interessats en l’aprenentatge constant
Amb capacitat organitzativa
Amb iniciativa
Participatius i col·laboratius
Assertius
Creatius
Els interessa la cura i l’atenció als infants
Els interssa l’educació
Els interessa el joc com a eina educativa
Els interessa la comunicació interpersonal
Els interessa el coneixement científic i humanístic
Innovadors

VINCULACIÓ DIRECTA AL GRAU UNIVERSITARI

 

El CFGS en Educació Infantil d’UManresa pot ser per a molts alumnes un pas previ a l’accés al grau en Mestre en Educació Infantil. Per això, el Campus Professional UManresa incorpora metodologies pròpies de l’ensenyament universitari que poden facilitar aquesta transició en finalitzar el CFGS.

 

Si tens el CFGS d'Educació Infantil, pots realitzar el grau en Educació Infantil en tan sols 3 anys. UManresa permet aquesta reducció dels anys d'estudis un cop acabat el cicle formatiu. Demana més informació a umanresa@umanresa.cat

 

 

FORMA’T EN UN ENTORN UNIVERSITARI

 

Estudiar un CFGS dins d’un campus universitari ofereix un plus de rigor en relació a la qualitat de la formació rebuda. Els alumnes s’integren en un entorn de recerca i generació de coneixement, amb accés a informació i documentació especialitzada i instal·lacions innovadores i equipades tecnològicament tant per a la docència com per a la investigació.

Cicle Educació infantil