FUB Universitat Saludable és un programa de promoció de la salut que la Fundació Universitària del Bages adreça tant a la comunitat universitària del campus Manresa de la UVic-UCC com al conjunt de la població. Treballa principalment en la promoció d'una alimentació equilibrada, la pràctica regular d'exercici físic i la prevenció dels hàbits tòxics.

Objectius

Ser un element dinamitzador i integrador de coneixement i salut en el territori a partir del treball en xarxa amb les diferents institucions i organismes vinculats a coneixement, salut i innovació.

Fomentar un entorn universitari promotor de la salut.

Potenciar la recerca i l'assessoria en promoció de la salut i la salut pública.

Reforçar vincles entre la Universitat i la societat, mitjançant les seves institucions, públiques o privades, per contribuir en la millora de la salut de la població mitjançant la transferència de coneixement i l'organització/col.laboració en activitats relacionades amb la salut.

Formar part de la Xarxa Catalana d'Universitats Saludables (US) i de la Red Española de Universidades Saludables (REUS) i de la IUHPE (International Union for Health Promotion and Education).

Organització

Responsable del programa: Ester Colillas i Núria Obradors.

El projecte FUB Universitat Saludable compta amb el suport d'una comissió interna, que assessora i proposa activitats.

Setmana de la universitat saludable

La Setmana de la Universitat Saludable té com a principal objectiu promoure l'adopció d'hàbits de vida saludables entre la comunitat universitària. També persegueix que, un cop adquirits els hàbits, aquestes mateixes persones es converteixin en promotores actives d'aquesta forma de viure. S'escau, normalment, durant el mes d'abril.

Activitat física

El programa FUB Universitat Saludable i la Clínica Universitària organitzen diferents activitats per tal que la comunitat universitària faci activitat física saludable i deixi de banda el sedentarisme. Es duen a terme al llarg de tot el curs, d'octubre a juny.

 

Consulta el programa d'activitats [>]

consells per fer salut a la universitat

No feu servir l'ascensor, feu ús de les escales per pujar i baixar d'un espai a l'altre.
Quan organitzeu conferències, congressos o reunions de tota mena, tingueu en compte que incloguin moments per relaxar-se, estirar, reactivar la respiració, moure's, empatitzar amb la resta de companys, etc.
Si veniu a la universitat en transport públic, baixeu una o dues parades abans per caminar. Si veniu amb cotxe particular, aparqueu una mica lluny per tal de poder caminar una mica abans de començar la vostra jornada laboral i en acabar-la.
Dinamitzeu els companys i companyes, grups i equips de treball per participar en activitats físiques i esportives (caminades, lligues, tornejos, etc.).
Universitat Saludable