Recerca i innovació

La unitat de Recerca i Innovació fa suport de manera transversal a persones i equips del campus Manresa de la UVic-UCC en la seva activitat d'investigació i/o de generació de noves idees. Les principals línies d'actuació són:

 

>> La gestió de projectes de recerca, ja siguin propis, integrals o competitius.

>> El suport als grups de recerca propis

>> El disseny i coordinació d'accions integrals de recerca i/o innovació

PROJECTES DE RECERCA

Els projectes de recerca poden ser PROPIS, INTEGRALS o COMPETITIUS.

 

>> DIALCAT. La diabetis com a accelerador del deteriorament cognitiu i de la malatia d'Alzheimer: abordatge integral i adherència al tractament. Projecte cofinançat per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

 

>> CAREGIVERS-PRO. Projecte finançat pel programa de la Unió Europea Horitzó 2020.

 

>> TRANSFORMACIÓ ECONÒMICA I SOCIAL DEL TERRITORI A TRAVÉS DEL LIDERATGE COL·LABORATIU DE PROJECTES TECNOLÒGICS I INNOVADORS. Projecte cofinançat amb fons FEDER.

ACCIONS INTEGRALS

Les accions integrals incorporen diferents línies d'investigació sota un objectiu comú. Actualment, UManresa impulsa les següents accions integrals:

 

>> EHEALTHTHINKING


GRUPS DE RECERCA

 

Actualment, el campus Manresa de la UVic-UCC compta amb quatre grups de recerca emergents:

 

>> GRIBIPOFET. GRUP DE RECERCA I INNOVACIÓ EN PODOLOGIA, BIOMECÀNICA, FISIOTERÀPIA I EXERCICI TERAPÈUTIC

L’activitat científica del grup gira al voltant de l’estudi del diagnòstic i el tractament de les afeccions neuromusculoesquelètiques prevalents de l’aparell locomotor dins la Podologia i la Fisioteràpia. De manera específica, el grup participa en la validació i homologació d’eines.

 

>> GRINDOSSEP. GRUP DE RECERCA EN INNOVACIÓ DOCENT, SIMULACIÓ I SEGURETAT DEL PACIENT

El grup s’articula en tres grans eixos: l’estudi del procés metodològic de la simulació i altres estratègies d’aprenentatge experiencial innovadores, l’anàlisi de la transferència dels coneixements assolits a través de l’ús d’aquestes metodologies tant en l’àmbit educatiu com en la pràctica professional i l'avaluació de la transferència en termes de qualitat assistencial, seguretat del pacient i innovació.

 

>> GRENEA. GRUP DE RECERCA EN EDUCACIÓ, NEUROCIÈNCIA, EXPERIMENTACIÓ I APRENENTATGE

Indaga sobre els processos d’aprenentatge vinculats a l’experimentació dels infants i la recerca a través de l’acció interactiva amb l’entorn, els materials, els seus iguals i els adults referents. També té en compte aspectes vinculats al desenvolupament cognitiu de l'infant a través de les teories neurocientífiques així com altres factors endògens i exògens que poden afectar els processos d’aprenentatge.

 

>> GRESP. GRUP DE RECERCA EN EPIDEMIOLOGIA I SALUT PÚBLICA

Les principals línies de recerca són les desigualtats en salut, l'avaluació d’intervencions en salut comunitària, la salut mental (addiccions comportamentals i consum de drogues legals i il·legals), el comportaments de salut en adolescents i l'alimentació.

 

 


Escola de Doctorat

L'Escola de Doctorat de la Universitat de Vic- Universitat Central de Catalunya, amb campus a Manresa i Vic, ofereix al seu programa de Doctorat places anuals per fer el doctoral en recerca sobre Simulació Clínica i Seguretat del Pacient. Per altra banda, convoca places anuals de fellowships en Simulació i Seguretat del Pacient. Més informació [>]