Vés al contingut

Programa mentor

Imagen

mercè pelay

Què és el programa de mentors?

L’objectiu del programa de mentors és ajudar els estudiants de fora de Catalunya (Erasmus, Sicue, PROPI i alumnes de grau internacionals) que fan una estada a la nostra universitat a orientar-se, integrar-se i conèixer millor el campus i la ciutat. La idea és, però, que les dues parts en surtin beneficiades, ja que com a mentor tindràs ocasió de practicar idiomes i conèixer gent nova d’altres nacionalitats i cultures.

Com puc ser mentor?

Poden ser mentors els estudiants locals que estiguin matriculats a 2n, 3r o 4t curs de grau d'UManresa-FUB. En primer lloc, cal omplir el formulari d'inscripció. Un cop el rebem, des de l’Oficina de Relacions Internacionals del Campus Manresa et convocarem a una reunió informativa per tal d’explicar-te més detingudament el programa i quins són els passos que cal seguir per inscriure’t a l’activitat. Cal tenir en compte que la viabilitat del programa dependrà del nombre d’alumnat internacional o visitant interessat a participar-hi.

Què permet el programa mentor?

- Reconeixement d’1 crèdit RAC: Convalidació subjecta a la superació del procés de mentoratge, que inclou la presentació d’una memòria descriptiva de totes les tasques dutes a terme amb l’estudiant visitant i el temps dedicat, així com també una enquesta de valoració del mentor emplenada correctament per part de l’estudiant visitant. En finalitzar l’activitat, cal sol·licitar a Gestió Acadèmica d'UManresa un certificat de participació en el programa.

- O bé, opció d’un 25% de descompte en cursos del Centre Internacional de Formació Contínua o del Servei d’Idiomes d’UManresa.

Com s’avalua el programa?

En finalitzar el programa, el mentor ha d’elaborar una memòria descriptiva de les tasques portades a terme amb l’estudiant visitant, el temps dedicat en cadascuna d’elles i una valoració personal de l’experiència.
Per la seva banda, l’alumne visitant emplenarà una enquesta de valoració del seu mentor. Ambdues valoracions es tindran en compte per avaluar l’activitat.

 

Quines són les tasques del mentor?

Abans de l’arribada dels estudiants:

- Assistir a les reunions informatives de l’Oficina de Relacions Internacionals del Campus Manresa sobre el programa de Mentors.
- Posar-se en contacte per correu electrònic amb l’estudiant visitant abans de la seva arribada per presentar-te.
- Quedar amb el visitant quan arribi (a l’estació d’autobusos o de tren, o en algun lloc concret del campus) per respondre a les seves preguntes inicials i ajudar-lo a ubicar-se una mica.

Un cop ha arribat l’estudiant:

Erasmus, Sicue o PROPI:
- Acompanyar-lo a presentar-se a l’Oficina de Relacions Internacionals del Campus Manresa. Ajudar-lo en aquelles gestions administratives que requereixi.
- Ensenyar-li les instal·lacions i serveis d'UManresa i orientar-lo sobre tot allò que li pugui resultar d’utilitat: on buscar allotjament, on pot prendre un cafè, fer fotocòpies, etc.
- Tenir disponibilitat durant les primeres setmanes de l’estada (segons les teves possibilitats) per si l’estudiant té dubtes o preguntes.
- Aconsellar-lo sobre com moure’s per la ciutat, fer-li suggeriments de lleure per als caps de setmana, avisar-lo quan hi hagi actes que li puguin interessar (concerts, festes majors, exposicions, etc.), i en general ajudar-lo en les gestions pràctiques que pugui necessitar, com apuntar-se a un gimnàs, comprar una tarja de càrrega de mòbil, obrir un compte bancari...
- Realitzar unes hores d’intercanvi lingüístic en les llengües que s’hagi acordat.

Alumnat internacional de grau:
- Acompanyar l’alumne les dues setmanes d’integració que es realitzen el mes de setembre prèviament a l’inici de curs. Durant aquest període, els alumnes rebran classes de castellà al matí i a la tarda se’ls organitzaran activitats lúdiques i socials. Els mentors haurien de participar en aquestes activitats a la tarda.
- Aconsellar l’estudiant sobre com moure’s per la ciutat, fer-li suggeriments de lleure per als caps de setmana, avisar-lo quan hi hagi actes que li puguin interessar (concerts, festes majors, exposicions, etc.), i en general ajudar-lo en les gestions pràctiques que pugui necessitar, com apuntar-se a un gimnàs, comprar una tarja de càrrega de mòbil, obrir un compte bancari...
- Al llarg del semestre, realitzar unes hores d’intercanvi lingüístic en les llengües que s’hagi acordat.

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte