Fellowship de Simulació en Ciències de la Salut

fellowship simulació


Fellowship com a Instructor a l'àrea de Simulació Clínica i Seguretat del Pacient

 

La Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, amb Campus a Manresa i Vic, i el Centre Internacional de Simulació i Alt Rendiment Clínic (CISARC), convoquen 4 places anuals de fellowships en Simulació i Seguretat del Pacient.

 

Dirigit a: Graduats de qualsevol àrea de Ciències de la Salut.

 

Contingut:

  • Formació teòrica i pràctica com a instructor de simulació.
  • Participació activa en el disseny i conducció d'escenaris de simulació.
  • Coneixement i maneig de la tecnologia i equipament d'un hospital simulat.
  • Familiarització en programes de Seguretat del Pacient de centres hospitalaris.

 

Durada: 3 a 6 mesos a consensuar amb el centre.

 

Condicions econòmiques: Les despeses de desplaçament i d'allotjament van a càrrec del fellow. Durant la seva estada, el fellow es considerarà membre de la Universitat que posarà a la seva disposició un lloc de treball adequat, accés a programes i recursos TIC necessaris, oportunitats docents així com altres avantatges socials (accés a pàrquing, descomptes en el servei de menjador de la Universitat, etc ...). Les despeses que generin les publicacions generades durant el fellowship seran cobertes per la universitat.      

   

Investigació: El fellowship comporta un treball i investigació i els passos per a la seva publicació seran coberts per la Universitat.

 

Dossier Fellowship de Simulació

Per a quin perfil de professional està pensat el fellowship en Simulació i Seguretat del Pacient d’UManresa?

Qualsevol graduat de les diferents professions sanitàries que estigui interessat en adquirir una formació professionalitzada d'instructor de simulació pot accedir-hi. El fellowship d'UManresa pot oferir formació bàsica fins a expertesa avançada en diferents àmbits de la metodologia de simulació i de la seguretat del pacient. A més, dona resposta a necessitats tant de professionals de l'àmbit acadèmic com de professionals en actiu dins el camp de la salut.

Quin tipus d’experiències viuen els participants d’aquest programa?

El fellow participa de manera activa en totes activitats de simulació del CISARC amb un full de ruta de competències que ha d'adquirir de forma pràctica en simulació. Aquesta ruta es perfila d’acord amb els interessos específics de l'aspirant incorporant les experiències d’innovació del moment a CISARC. Assisteix als mòduls formatius del màster en Simulació que corresponguin a les competències com a instructor. Tota l'experiència l'adquireix amb una tutorització freqüent amb els seus mentors, que són instructors experts del CISARC. La participació en recerca és una part fonamental de l'experiència. El CISARC és un centre punter en la innovació metodològica i tecnològica, que acompanya actualment a la formació i la innovació en simulació. Així el fellow adquireix una visió avançada del futur de la formació i de l’aplicació en simulació.

Què el fa diferent d’altres programes similars?

Una característica del Fellowship del CISARC d'UManresa és l'amplitud d'experiències en l'aplicació de la simulació a tots els nivells i àmbits educatius de ciències de la salut. L’oferta del CISARC permet que el fellow faci immersió en la metodologia de simulació tant en l'àmbit dels graus de medicina, infermeria o fisioteràpia com en l'àmbit de la formació avançada de qualsevol professió sanitària. La participació en cursos dissenyats per aplicar-los en institucions sanitàries i empreses dona a la formació una àmplia visió del disseny i de les possibilitats de la simulació... I també és molt important la formació en recerca tutoritzada per investigadors del centre i la possibilitat de participar en treballs dins les cinc línies de recerca del CISARC.

Quin cost té el fellowship per al participant?

El Fellowship no té un cost econòmic per a l’interessat, però comporta un compromís de dedicació i integració com un membre de l'equip CISARC. Això vol dir compromís de participació en totes les activitats de simulació durant el període del fellowship i en la recerca liderada des de la Càtedra de Simulació i Seguretat de Pacient i del Grup de recerca Grindossep. L’estada pot ser de 3 a 9 mesos. Amb la formació del fellowship el candidat s'emporta una capacitació com a instructor de simulació certificada per la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya i la realització d'un treball de recerca i una visió de 360º de l’ús actual de la simulació així com la seva innovació aplicada.

Informació i contacte

Laura Paños

Secretària executiva de Facultats

lpanos@umanresa.cat

 

Lluïsa Sort Garcia

Gestora de Recerca

msort@umanresa.cat