Centre d'innovació i formació en educació

 

Formació per al professorat d’educació infantil, primària i secundària

 

El CIFE UManresa és la seu del centre d’innovació educativa i de formació del professorat i altres professionals de l’educació de la UVic-UCC a la capital del Bages.

 

El CIFE UManresa impulsa programes de formació permanent per al professorat de les diferents etapes educatives (infantil, primària, ESO, batxillerat i formació professional), assessoraments singularitzats per a escoles i instituts, així com l’organització de conferències, taules de debat i jornades a l’entorn del fet educatiu.

 

El CIFE UManresa treballa en el marc del Centre Internacional de Formació Contínua d'UManresa i de manera coordinada amb el CIFE de la UVic-UCC, amb seu a Vic.

 

Àmbits d'actuació

Formació del professorat d'infantil, primària i secundària

Programem activitats de formació permanent adreçades a professorat d'educació infantil, primària, ESO, batxillerat i formació professional, amb actuacions reconegudes pel Departament d'Educació dins del pla de formació del professorat.

Innovació docent

Impulsem la innovació docent en la tasca educativa dels centres escolars. També fem suport als grups de recerca en innovació educativa i docent.

Plans de formació de zona

El CIFE UManresa participa, d’acord amb els Serveis Territorials del Departament d’Educació a la Catalunya Central, en l’elaboració i execució dels Plans de Formació de Zona del nostre àmbit territorial.

 

L'oferta formativa (que es podrà traduir en sessions presencials o semipresencials, jornades especialitzades, assessorament o acompanyament) serà àmplia i diversa i farà una atenció especial a:

 

>> El disseny d'espais de ciència, en la línia del treball que fa temps que duu a terme l'equip docent del grau de Mestre d'Educació Infantil

 

>> La simulació com a metodologia d'aprenentatge, un àmbit en el qual la FUB, com a campus Manresa de la UVic-UCC, és un centre de referència al conjunt de l'estat.

 

>> Les Ciències de la Salut i la seva relació amb l'educació, en aspectes com ara la salut del docent, la promoció d'hàbits saludables a l'escola, etc., amb voluntat d'aprofitar el coneixement que concentra la Facultat de Ciències de la Salut de la universitat i posar-la al servei dels centres educatius.

Activitats

Grups de treball

Els grups de treball són espais de reflexió al voltant d’algun tema d'interès compartit per diferents mestres.
Requereix el compromís dels participants de treballar-hi a partir de lectures, de la pròpia experiència a l’aula,​
d’ordenar i argumentar per escrit les idees, etc.

 

Grups de treball en Educació d'UManresa [>]

Contacta'ns

 

CIFE UManresa
Responsable: Antoni Llobet Mercadé
cife@umanresa.cat
T. 93 877 41 79