Campus UManresa - FUB

Les instal·lacions de la Fundació Universitària del Bages es troben al nord de la ciutat de Manresa, en un sector d’urbanització recent, on es concentren la majoria d’institucions i serveis universitaris.

Campus UManresa

25.000 METRES QUADRATS D'UNIVERSITAT A MANRESA

El campus FUB abasta 25.000m2, al llarg de l’avinguda Universitària. Compta amb quatre edificis: d’una banda, l’edifici FUB, seu principal de la institució, on hi ha, a més dels serveis administratius i acadèmics, l’aulari convencional; l'edifici FUB2, que acull les aules i laboratoris dels CFGS del Campus Professional i el LAB 0_6; l'edifici FUB3, on hi trobem les aules i despatxos dels estudis de Fisioteràpia; i l’edifici CU+, on trobem la Clínica Universitària i els espais per a la formació teoricopràctica dels estudis de Ciències de la Salut i per a la simulació clínica.

Una part dels espais d’ús comú s’ha adequat perquè pugui ser un lloc de trobada i repòs per a la comunitat universitària. Una altra s’ha destinat a aparcament de vehicles, amb més de 200 places.


L'EDIFICI FUB

L’edifici FUB va entrar en funcionament l’any 2002. Té una estructura de planta quadrada de 6.900m2. Totes les dependències es disposen de manera pràctica i funcional al voltant d’un pati central que permet que pràcticament tots els espais tinguin llum natural.

És una construcció polivalent que acull els serveis administratius i acadèmics de la Fundació Universitària del Bages, a més de l’aulari per a les sessions teòriques dels estudis de Ciències de la Salut, de Ciències Socials i de formació contínua, les aules d’estudi i les aules d’informàtica.

 

Localització:

Av. Universitària, 4-6
08242 Manresa


L'EDIFICI CU+

L’edifici CU+ és un equipament assistencial preparat per a la pràctica de la Fisioteràpia, la Podologia i la Logopèdia, amb espais per a atenció individual i grupal i, també, per a la simulació clínica amb alumnes de grau i de postgrau. Disposa d’un bloc quirúrgic amb quiròfan, box de reanimació i sala d’esterilització.

És una construcció rectangular de 3.500m2, amb planta baixa i dos pisos i un soterrani habilitat com a aparcament i espai per a la simulació d’emergències extrahospitalàries. Les façanes de ponent i nord estan cobertes de peces de gres de color negre que donen a l’edifici una personalitat diferenciada.

 

Localització:

Av. Universitària, 8-10 
08242 Manresa

Edifici CU+

L'EDIFICI FUB2

L'edifici FUB2 acull els laboratoris del CFGS de Pròtesis Dentals, les aules del CFGS d'Administració i Finances i del CFGS d'Educació Infantil i el Lab 0_6.

 

Localització:

Avinguda Bases de Manresa, 1
08242 Manresa

 

Edifici FUB2

L'EDIFICI FUB3

L'edifici FUB3 acull els estudis de Fisioteràpia amb un total de 528 punts de formació teoricopràctica que poden funcionar de manera simultània. La FUB3, antic recinte de l’Escorxador, està integrat per cinc edificis o mòduls que contenen un total d’onze aules, dues sales de reunions, un gimnàs amb capacitat per a un centenar de persones i un espai destinat a despatxos i zones de treball que ocupa el professorat de Fisioteràpia de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa. Els vestidors per als estudiants estan situats al primer pavelló i el gimnàs i dues aules formen part d'un edifici de nova construcció.

 

Localització:
Plaça Bages, 11
08242 Manresa

 

Edifici FUB3