UManresa, BitGenoma i la University of Newcastle (Australia) ofereixen seguiment i teleassistència a confinats afectats pel COVID-19 a través de la seva aplicació Interactivc Clinics

La Direcció d’Innovació i Recerca del Campus Manresa de la UVic-UCC ha posat a disposició del sistema sanitari la plataforma Interactive Clinics, desenvolupada conjuntament amb l’empresa BitGenoma i la Universitat of Newcastle (Austràlia). Interactive Clinics permet i facilita el seguiment de diferents paràmetres de salut de manera validada i reportada directament pels pacients, amb la possibilitat de seguiment i avaluació de diferents paràmetres per part del personal mèdic i assistencial. Des del principi de la crisi del virus COVID-19 Interactive Clinics ha desenvolupat a contrarellotge un mòdul específic que permet el seguiment de manera sistematitzada dels signes i símptomes de la malaltia, així com d’altres paràmetres com l’adherència al tractament prescrit i, si cal, la possibilitat de videotrucada amb finalitat assistencial per posar en contacte directe pacient i professional de la salut. Les novetats de la plataforma permeten que el professionals de la salut i els pacients puguin interactuar, compartir informació clínica i al mateix temps facilitar la incorporació al sistema de professionals sanitaris que estan a casa en situació de confinament.  

 

A banda del desenvolupament d’aquesta eina, UManresa compta amb la col·laboració de l’empresa de telecomunicacions Vodafone i de la tecnològica Zerintia Technologies. Vodafone ha cedit un servidor i 65 connexions SIM gratuïtes que es distribuiran entre persones que no disposin de connexió i que es complementaran amb les tauletes que UManresa va utilitzar prèviament en el programa CAREGIVERSPRO-MMD, i que ara es posen a disposició d’aquesta iniciativa. Es calcula que d’aquesta manera es podrà arribar a connectar fins a unes dues-centes persones grans i malalts crònics amb simptomatologia COVID-19 de la Catalunya Central, una de les zones amb les taxes d’envelliment de la població més altes de Catalunya.

 

La Direcció de Recerca i Innovació del Campus Manresa de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya té el cofinançament dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 pel projecte “Transformació econòmica i social del territori a través del lideratge col·laboratiu de projectes tecnològics i innovadors” a través de la convocatòria del Departament d’Economia i Coneixement, Secretaria d’Universitats i Recerca, per a la realització de projectes de les unitats de valorització i transferència de coneixement de les universitats de Catalunya adreçats a millorar sensiblement la interacció amb el sector productiu. Ordre EMC/348/2016.

 

            

 

 

UManresa, BitGenoma i la University of Newcastle (Australia) ofereixen seguiment i teleassistència a confinats afectats pel COVID-19 a través de la seva aplicació Interactivc Clinics