El nou grup de recerca en Epidemiologia i Salut Pública és el 31è de la UVic-UCC

El Consell de Govern de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya ha aprovat la constitució del grup de recerca en Epidemiologia i Salut Pública (GRESP), dirigit per l’investigador Albert Espelt. Aquest és el 31è grup d’investigació de la UVic-UCC i estarà ubicat al campus Manresa.

El GRESP treballarà en l’àmbit de les ciències mèdiques i de la salut, i té com a objectiu la transferència d’informació i l’estudi de la salut de la població, fent èmfasi en els seus determinants socials, amb les desigualtats socials com a eix principal. Una de les línies matrius del grup de recerca és la vigilància de la salut pública en els joves. També vol monitoritzar la salut dels joves i adolescents de la Catalunya central. Els investigadors volen aprofundir en els comportaments de salut, com ara el consum d’alcohol i drogues, la sexualitat i la violència, entre altres. Per aquest motiu s’implementarà un panell d’enquestes de salut i dels seus determinants socials per a estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius. El darrer objectiu del grup és l’anàlisi de programes comunitaris de salut per tal d’extreure evidències científiques de les diferents intervencions i polítiques de salut.

El grup s’ha constituït per estructurar totes les demandes que rep la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa de la UVic-UCC, com a conseqüència dels múltiples projectes en els que s’ha treballat al llarg dels últims anys en aquest àmbit, com ara el pla de salut a Manresa, Universitat Saludable i diverses enquestes a estudiants de secundària. El GRESP està format per 6 investigadors i investigadores de la Facultat de Ciències de la Salut de la UVic-UCC a Manresa i una investigadora de la Universitat Oberta de Catalunya.

 

El nou grup de recerca en Epidemiologia i Salut Pública és el 31è de la UVic-UCC