Modalitat Semipresencial |
Edició 14a |
Calendari Setembre 2025 - Juny 2026 |
Lloc |
Horaris Divendres i dissabtes |
Durada 60 ECTS |
Idioma Català i castellà |
Preu 3.840 € |
El Màster en Infermeria d’Anestèsia, Reanimació i Terapèutica del Dolor es consolida, un any més, com un programa actualitzat i innovador, dirigit a infermeres i infermers interessats en formar part d’equips de treball vinculats a l’anestesiologia, la reanimació i la terapèutica del dolor. Amb més de 20 edicions ja realitzades, el programa té com a objectiu dotar l’alumnat dels coneixements i habilitats necessaris per poder oferir una atenció sanitària integral i de qualitat al llarg del procés d’anestèsia, perioperatori o tractament del dolor.
Actualment, el màster es presenta en format semi presencial, fet que permet a l’alumnat avançar en el seu procés d’aprenentatge de forma autònoma i adaptada a les seves necessitats, sense perdre el tracte personalitzat i de proximitat. En aquest sentit, la metodologia d’aprenentatge aplicada al màster es basa en el seguiment del contingut teòric de forma online, juntament amb la participació als 5 blocs presencials que inclou el programa. Aquests compten amb la participació de docents amb gran experiència i expertesa en els camps de l’anestesiologia i la terapèutica del dolor, i no només impliquen la realització de tallers pràctics, sinó també la participació en sessions de simulació clínica a les instal·lacions del CISARC, un dels centres punters en simulació clínica a nivell Europeu.
Finalment, el programa inclou un total de 120h de pràctiques assistencials en serveis vinculats a l’anestesiologia, la reanimació i la terapèutica del dolor.
Objectius del màster
- Conèixer les competències d’infermeria en un equip d’anestèsia.
- Adquirir coneixements teòrics i pràctics en el camp de l’anestèsia, reanimació i terapèutica del dolor, per tal d’oferir una atenció integral al malalt.
- Conèixer la farmacologia, preparació i usos dels fàrmacs utilitzats en anestèsia.
- Conèixer i identificar complicacions en l’anestèsia.
- Conèixer les implicacions legals i ètiques en l’àmbit de l’anestesiologia.
- Aplicar a la pràctica els coneixements teòrics adquirits.
- Formar en la pràctica assistencial basada en l’evidència científica i en els estàndards de qualitat i seguretat actuals.
- Aplicar procediments, protocols i guies clíniques en l’actuació d’anestèsia.
- Donar eines per a la resolució de problemes i situacions complexes, fomentant la presa de decisions.
- Fomentar el treball en equip intra i interdisciplinari.
- Treballar amb una comunicació assertiva i empàtica.
- Incorporar i aplicar les noves tecnologies en la pràctica diària.
- Promoure els diferents rols de la infermera d’anestèsia: professional, col·laborador, comunicador, promotor de la salut, acadèmic i gestor.
- Aprendre a realitzar correctament maniobres de reanimació cardiorespiratòria instrumentada i avançada.
- Participar en l’equip multidisciplinari d’un servei de reanimació.
- Obtenir una base de recerca i iniciació a la investigació.
- Conèixer l’ús i la responsabilitat en la gestió, cura, manteniment i processament del material i utillatge utilitzat en anestesia.
Per què t'interessa cursar aquest màster?
- El format semipresencial possibilita l’aprenentatge individualitzat i autònom adaptat a les necessitats de cada persona.
- La participació a les sessions de simulació clínica al Centre d'Innovació en Simulació (CISARC), una de les millors instal·lacions de tot Europa en simulació clínica, fomenta l’aprenentatge reflexiu, segur i basat en l’experiència.
- El programa inclou l’obtenció de titulacions específiques homologades: SVB i SVA acreditats pel Consell Català de Ressuscitació (CCR) i Reanimació neonatal acreditat per la Sociedad Española de Neonatologia (SEN).
- Les 120h de pràctiques assistencials possibiliten la participació en un equip d’anestèsia en un centre hospitalari.