Modalitat Presencial |
Edició 16a |
Calendari Octubre 2025 - Juny 2026 |
Lloc |
Horaris Dijous (inclou mòduls intensius d'entre 2 a 6 dies) |
Durada 60 ECTS |
Idioma Català i castellà |
Preu 6.060 € |
PLACES EXHAURIDES EDICIÓ 2024/25
La intervenció precoç en les emergències sanitàries per part d’un equip de professionals competents i amb les eines adients és un factor clau per reduir la morbimortalitat en aquests processos, especialment en aquells integrats en els anomenats codis d’activació. Els equips d’emergències prehospitalàries actuen precisament en aquest marge precoç, per la qual cosa les seves accions són altament determinants. Cada vegada hi ha més professionals interessats en aquest àmbit d’actuació, que ha crescut en els últims anys en estructures i en activitat i que la ciutadania reconeix i valora.
La competència d’aquests professionals està en funció dels seus coneixements, actituds i habilitats, moltes vegades específics d’aquest àmbit. Per ara no hi ha una especialitat reconeguda en urgències i emergències, ni per a professionals mèdics ni d’infermeria, que permeti adquirir aquesta competència. En el cas de les emergències, els professionals han de dominar el diagnòstic i el tractament d’un ampli ventall de patologies, de diferents nivells de gravetat i en pacients de totes les edats, així com també garantir una atenció integral fins a transferir el pacient, si és el cas, al següent nivell assistencial, sempre en un treball conjunt amb les centrals de coordinació. Aquesta tasca es realitza en entorns complexos, molt diferents dels que són habituals en un entorn hospitalari. A tot plegat s’hi suma el factor afegit del treball amb i en un mitjà de transport terrestre o aeri. En força ocasions, cal també un treball coordinat amb altres entitats no sanitàries que actuen en l’atenció a les emergències des de tots els seus vessants. Tots aquests factors comporten una necessitat específica de formació que ofereixi, no solament uns coneixements teòrics, sinó també preferiblement uns altres de molt pràctics i aplicats en entorns reals o tan semblants com sigui possible als reals.
El Màster en Emergències Extrahospitalàries dona resposta a aquesta necessitat des d’un vessant totalment professionalitzador i a partir d’una metodologia eminentment pràctica i aplicada.
Realitzat conjuntament amb el Centre d’Innovació en Simulació (CISARC) del campus Manresa de la UVic-UCC, el programa desenvoluparà un conjunt d’activitats pràctiques, de simulació i simulacres, que evidencien el tarannà professionalitzador del programa.
Objectius
Oferir als professionals sanitaris (personal mèdic i d’infermeria) la formació adequada per tal que desenvolupin els coneixements, les habilitats i les actituds necessàries que els han de permetre portar a terme una atenció integral excel·lent a les persones en situacions d’emergència en l’àmbit extrahospitalari.
Estructura
El Màster en Emergències Extrahospitalàries s’estructura de la següent manera:
- Classes teòriques, simulacres i tallers pràctics presencials.
- Pràctiques assistencials de gener a maig de 2025.
- Tutories individuals per al seguiment del treball final.
- Presentació oral i escrita del projecte final.
Per què t'interessa cursar aquest màster?
- En finalitzar cada mòdul obtens titulacions específiques homologades en l’àmbit estatal, europeu o mundial.
- Programa eminentment pràctic, amb ús de les instal·lacions i el material de la Clínica Universitària, així com del CISARC, un dels millors centres europeus de simulació clínica.
- Professorat altament qualificat i competent en l’àmbit assistencial.
- Preu molt competitiu. No trobaràs un altre programa amb la qualitat i quantitat de mòduls i certificacions que t’oferim.
- Possibilitat de fer pràctiques en tot el territori català.
- Màster totalment professionalitzador, que et facilitarà l’accés a una feina estable.
Especialitza't en Salut a UManresa
Opinions de l'alumnat del Màster
Paula Nadal, alumna del Màster en Emergències Extrahospitalàries, explica la seva experiència després d'haver cursat aquest màster a UManresa.
Gina Gerschcovsky, alumna del Màster en Emergències Extrahospitalàries, explica la seva experiència després d'haver cursat aquest màster a UManresa.