Formació de professionals de l'educació

La creació del Lab 0_6 va lligada al desig d’UManresa de ser una entitat universitària dinamitzadora de l’educació científica a les primeres edats en el nostre país. En aquest sentit, s’han previst diverses accions formatives al llarg del curs en diferents modalitats i adreçades a diferents públics i, a més, es disposa d’un equip de professionals extern per poder donar resposta a demandes específiques de col·lectius de professorat.

Lab 0_6, un espai de ciència per a infants que investiguen

Xerrada trimestral oberta a tothom però recomanada especialment  per a les mestres de les escoles que han concertat activitat amb el seu grup d’infants. Sessió introductòria als espais de ciència en  lliure elecció que consisteix en compartir unes reflexions sobre la fonamentació teòrica del Lab 0-6 com a espai de ciència, seguit d’un temps de lliure exploració pels espais, amb la possibilitat de resoldre també qüestions logístiques de la sortida.

 

Adreçat a: mestres amb visita concertada, qualsevol professional de l’educació que vulgui conèixer l’espai.

Lloc: Edifici FUB2 (Avinguda Bases de Manresa, 1 Manresa)

Durada: 2 hores

Dissabtes de ciència

Els dissabtes de ciència volen oferir una panoràmica general i complerta al& voltant de temàtiques específiques, tant des del punt de vista teòric com pràctic.

 

Consisteix en una formació compacta i atractiva al voltant de diferents temes de ciència abordats en forma de monogràfics. Amb la possibilitat de preparar temes sota demanda específica: l’experimentació com a diàleg amb la realitat, la flotabilitat, el so, etc.

 

Adreçat a: mestres d‘educació infantil i primària
Durada: 5 hores
Horari: De 9’00 a 14’00
Preu: 30€.

Els 4 dissabtes donen dret a una certificació de 20 hores

Programa

- 4 novembre de 2017. Slime meravellós o moc fastigós. Marc Boada
- 2 desembre de 2017. Educació STE(A)M. Destriar el gra de la palla. Cristina Simarro
- 3 març de 2018. La terra paral.lela. Digna Couso
- 7 abril de 2018. Construir i deconstruir. Carme Alemany

 

Acompanyament per a la creació d’espais de ciència

Curs adreçat a tot el cicle d’infantil de 3-4 escoles que es vulguin implicar en la creació d’espais de ciència. Al llarg del curs es compartiran objectius i mirades, amb especial importància al que significa generar un espai científic, posant molt d’ èmfasis en les qüestions organitzatives i de funcionament, en el concepte d’infant i en el rol de l’adult que acompanya però que no interfereix en el desenvolupament del pensament de l’infant.

 

El curs consta d’un nivell inicial i un nivell d’aprofundiment per aquelles escoles que vulguin fer un pas més.

 

Durada: 2 hores

Espacios de ciencia de libre elección: posibilidades y límites

Curs semipresencial per conèixer les possibilitats educatives però també els límits dels espais de ciència escolars. La metodologia del curs es basa en l’intercanvi de reflexions i propostes entre els participants i la coordinadora a partir de la introducció de nous coneixements sobre el tema. En castellà.

 

Durada: 60 hores al llarg d’un trimestre. Comporta un cap de setmana presencial a Manresa.

Monogràfics espais de ciència

Formació de curta durada per a mestres d’educació infantil que vulguin repensar idees sobre l’educació científica que s’ofereix des de l’escola a les primeres edats.  Què vol dir aprendre ciència a les primeres edats, el paper de l’adult en un espai de ciència en lliure elecció, la construcció de propostes amb intenció clara d’aprenentatge però obertes...

 

Durada: 4 hores

activitats per a estudiants d'educació

Visites per a estudiants de Grau en Educació o de Cicle Formatiu de Grau Superior d'Educació Infantil amb l'objectiu de donar a conèixer el funcionament i les raons pedagògiques que sustenten la proposta educativa del Lab 0_6.

 

Adreçat a: estudiants de grau o de CFGS d'Educació infantil.

Durada: 2 hores. Activitat gratuïta. Cal concertar cita prèviament.

altres activitats

Compta amb una programació anual d'activitats formatives específicament adreçades a professionals de l'edicació: jornades, tallers, seminaris, etc.


Teniu una necessitat de formació concreta? Parlem-ne