Curs d'entrenament d'instructors en Simulació Clínica i Debriefing

La simulació per a potenciar el desenvolupament competencial i la seguretat dels pacients

El curs d'entrenament d'instructors en Simulació Clínica i Debriefing ofereix durant 4 sessions els mètodes efectius per aplicar la simulació clínica en l’entrenament d’habilitats clíniques, de comportament i cognitives, en els diversos àmbits assistencials: sessions presencials de micro-cicles de pràctica repetitiva, amb feedback sobre debriefing, escenaris i reptes estratègics per a facilitar la millora del desenvolupament professional.

 

La simulació clínica és una eina d’aprenentatge experiencial. Com a eina docent resulta un marc idoni per l'avançada i atractiva tecnologia, la metodologia que utilitza i l'evident afavoridor en el desenvolupament de competències professionals tècniques i relacionals que possibilita. La salvaguarda de la seguretat del pacient és un altre dels al·licients d'aquesta forma d'aprendre, juntament amb la reflexió i l'experiència viscuda amb situacions simulades.

 

 

UManresa UCF

 

Informació general

CALENDARI
El programa es realitzarà els dies: 7 i 8 de juny i 5 i 6 de juliol de 2018. La inscripció pot ser completa als dos mòduls amb obtenció del títol d’Instructor en simulació o de forma modular al primer o al segon taller.
CURS COMPLET: Taller d’Instructor en simulació - 7 i 8 de juny i 5 i 6 de juliol de 2018, de 9h a 14h i de 15h a 17.30h
MÒDUL 1: Taller d'Introducció a la Simulació - 7 i 8 de juny de 2018, de 9h a 14h i de 15h a 17.30h
MÒDUL 2: Taller de Debriefing - 5 i 6 de juliol de 2018, de 9h a 14h i de 15h a 17.30h

___
DURADA
El programa té una durada de 30 hores (4 sessions de 7,5 hores de treball).
___
NOMBRE DE PLACES LIMITADES
Màxim 16 professionals
___
PREU
Programa complet: 585 euros
Mòdul individual: 375 euros
___
LLOC
UManresa- Fundació Universitària del Bages
Av. Universitària, 4-6
08242 Manresa (Barcelona)
___
ACREDITACIÓ
Els participants que superin satisfactòriament el programa rebran un Diploma acreditatiu expedit per la Fundació Universitària del Bages, Campus Manresa (UVic-Universitat Central de Catalunya).

Objectius del curs

El programa s’orienta a capacitar als professionals docents i/o formadors referents de les organitzacions de salut, en el coneixement de la simulació clínica com a eina metodològica d’aprenentatge. Per això el curs d’entrenament pretén:

- Descobrir les potencialitats de l’aprenentatge amb simulació.
- Donar eines als professionals en el disseny de casos i escenaris de simulació.
- Posar en pràctica escenaris clínics creats.
- Gestionar amb eficàcia pedagògica el debriefing i la pràctica reflexiva associada.
- Dinamitzar el grup en l’anàlisi crític dels casos i en el seu feedback.
- Proposar estratègies per transferir els aprenentatges a l’entorn professional.

Programa

- Bases conceptuals de la simulació.
- Els Ingredients de la simulació.
- El Facilitador de la simulació. Comunicació i gestió de grups.
- La nova relació entre aprenentatge, alumnes i facilitadors.

Equip docent

AIDA CAMPS GÓMEZ
Instructora de Simulació per la Universitat Catòlica Antonio de Múrcia (UCAM). Coordinadora i facilitadora de programes de simulació al CISARC. Coordinadora i facilitadora de simulació al Grau d’Infermeria de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa. Membre del grup de treball d’Infermeria de la Societat Espanyola Simulació Clínica i Seguretat del pacient (SESSEP). Vocal del Grup de Recerca Infermera en Simulació a Catalunya i Andorra (GRISCA). Coordinadora i facilitadora en el Màster Universitari de Metodologia de simulació d'UManresa.
___
NÚRIA SERRAT ANTOLÍ
Doctora en Pedagogia per la Universitat de Barcelona (UB). Docent de la Universitat de Barcelona. Col·laboradora com a docent al campus Manresa de la UVic-UCC, la Universitat Internacional de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra. Docent en el Màster en Metodologia de simulació. Facilitadora en programes de simulació àmbit clínic i empresarial.
___
SANTIAGO GONZÁLEZ
Consultor-coach especialitzat en el desenvolupament d’equips d’alt rendiment. Llicenciat en Psicologia i postgraduat en Anàlisi i Conducció de grups en els àmbits clínic, educatiu i organitzacional per la UB. Formador acreditat en Insights Discovery. Coach de Sistemes Organitzacionals i de Relacions (ORSCC) pel Center for Right Relationship (CRR).
Professor associat al departament de Psicologia Social de la Universitat de Barcelona i és també professor en el Postgrau de Desenvolupament del Talent i en el Màster d’Anàlisi i Conducció d’Equips de la UB i del Màster en Simulació de la FUB (Uvic-UCC).
___
MONTSERRAT SOLER SELLARÈS
Doctora en Seguretat del pacient en TCE. Màster Oficial en Atenció al malalt crític i emergències. Diplomada en Infermeria. Infermera SEM assistencial SEM 061 Manresa. Instructora en simulació. Col·laboradora en el Postgrau de simulació i innovació docent i en formacions per a professionals en simulació clínica.
___
ROSER ANGLÈS COLL
Metgessa especialista en Medicina Intensiva. Doctora en Medicina. Màster en Seguretat del pacient i Qualitat Assistencial. Referent de seguretat del pacient de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Instructora i Facilitadora en simulació per UManresa.

Inscripcions online

per a més informació

Centre Internacional de Formació Contínua
Av. Universitària, 4-6
08242 Manresa (Barcelona)
T. (+34) 93 875 73 48
infofc@umanresa.cat

 

El Centre Internacional de Formació Contínua d'UManresa es reserva el dret d’anul·lar el programa si la quantitat d’inscripcions no és suficient per a la seva realització. En aquest cas es comunicarà als participants per tal de procedir a efectuar el retorn del pagament.